Δημήτρης Καταλειφός: «Φλερτάρω με την ιδέα να μπορώ να έχω στα τελευταία μου χρόνια έναν πιο ανέμελο βίο»

Δημήτρης Καταλειφος

"Δεν ξέρω, ίσως επειδή κοντεύω τα εβδομήντα και οι δυνάμεις όπως και να το κάνουμε μειώνονται υπάρχει ένας πειρασμός" σημείωσε ο Δημήτρης Καταλειφός.

Με αφορμή την παράσταση «Οιδίπους επί Κολωνώ» και την υποδειγματική ερμηνεία του ο Δημήτρης Καταλειφός παραχώρησε συνέντευξη στο Κουτί της Πανδώρας και στην Έμυ Ντούρου. Ο καταξιωμένος ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τις σκέψεις που έχει να μην συνεχίσει στο θέατρο τα επόμενα χρόνια.

Θα μπορούσατε να ζήσετε μακριά από το θέατρο;

Νεότερος νόμιζα πως δεν γινόταν, αλλά τώρα που μεγάλωσα έχω την εντύπωση πως θα μπορούσα. Πολλοί φίλοι μού λεν ότι δεν μπορώ και ότι αν μείνω εκτός έπειτα από λίγο καιρό θα το αναζητήσω. Δεν ξέρω, ίσως επειδή κοντεύω τα εβδομήντα και οι δυνάμεις όπως και να το κάνουμε μειώνονται υπάρχει ένας πειρασμός. Αν είναι να ζήσω λίγα χρόνια ακόμη, να τα περάσω λίγο πιο ανέμελα και ξεκούραστα. Γιατί δυστυχώς το θέατρο έχει τεράστια κόπωση. Για να μπορείς να βγαίνεις κάθε βράδυ να παίζεις πρέπει να είναι καλά το νευρικό σου σύστημα. Αυτό κάποιες φορές είναι πολύ απαιτητικό, κουραστικό και ψυχοφθόρο. Οπότε ομολογώ ότι κάποιες φορές φλερτάρω με την ιδέα να μπορώ να έχω στα τελευταία μου χρόνια έναν πιο ανέμελο βίο.