Δημήτρης Καταλειφός: «Έχει συμβεί να καταστρέφονται και να ακυρώνονται ζωές»

Δημήτρης Καταλειφός

"Γίνεται με τον ευκολότερο τρόπο του κόσμου μία απαξίωση" υπογραμμίζει ο Δημήτρης Καταλειφός.

Με αφορμή τον Οιδίποδα Επί Κολωνώ, που πρωταγωνιστεί το φετινό καλοκαίρι, ο Δημήτρης Καταλειφός παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα Μακεδονία και τη δημοσιογράφο Κυριακή Τσολάκη. Ο έμπειρος θεατράνθρωπος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ατέρμονη τροχιά που έχει πάρει για τον ίδιο και ο ρόλος των social media στην τέχνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καταλειφός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι μια πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει. Έχουν επιβληθεί στην εποχή μας με έναν τρομερά δυναμικό τρόπο, που καθορίζει όχι μόνο καλλιτεχνικού τύπου ζητήματα, αλλά πολλά θέματα σε όλα τα επίπεδα. Και ενώ από τη μία πλευρά αυτό έχει μία δημοκρατικότητα, αφού ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του, έχει και μια τέτοια δύναμη που αναδεικνύει κακίες, κουτσομπολιά, πικρόχολα σχόλια, αρνητισμούς».

«Όλο αυτό είναι ένα επίτευγμα της τεχνολογίας που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει. Έχει συμβεί να καταστρέφονται και να ακυρώνονται ζωές, να γίνεται με τον ευκολότερο τρόπο του κόσμου μία απαξίωση σε καλλιτεχνικά πράγματα».

«Ευτυχώς, από μία άποψη όλα αυτά δεν έχουν διάρκεια με την έννοια ότι κάθε μέρα έρχονται καινούργια και ακολουθεί μια αέναη ροή η οποία χάνεται. Επειδή ανήκω και σε μια άλλη γενιά, με ξενίζει πολύ όλο αυτό, παρότι είμαι και εγώ χρήστης του Facebook. Αναγκάζεσαι πια να χρησιμοποιείς τα social media» συμπληρώνει, ακόμα, ο Δημήτρης Καταλειφός.