Δέσποινα Βανδή: «Ο κ. Λαζάρου είχε λάθος πληροφορίες…»

Δέσποινα Βανδή

"Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή σε ένα γύρισμα κάποιος μου το είπε..."

Της αρέσει να δοκιμάζει και να δοκιμάζεται. Δεν φοβάται τις προκλήσεις και τα έχει καταφέρει όχι μόνο στο τραγούδι ή στη μόδα, αλλά και στο θέατρο και στην τηλεόραση. Και αν το να παρουσιάζει το «X Factor» θεωρείται απολύτως λογικό, η παρουσίαση μιας ταξιδιωτικής – μαγειρικής εκπομπής φαντάζει κάπως περίεργη. Η Δέσποινα Βανδή, με το… δισάκι της στον ώμο, να… οργώνει την Ελλάδα; Κι όμως!

Η Δέσποινα Βανδή απαντά για όλα αυτά, στο Τηλέραμα και τη Χριστίνα Αλεξίου…

Σε λίγες ημέρες κάνει πρεμιέρα το «My Greece». Μια νέα εκπομπή, ταξιδιωτική και μαγειρική. Που γέρνει περισσότερο η ζυγαριά; «Κατ’ αρχήν, αυτή η εκπομπή είναι ταξιδιωτική και ο σκοπός της είναι να παρουσιάσει τον τόπο που κάθε φορά επισκέπτομαι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Η γαστρονομία είναι ένα από τα κομμάτια που μπορεί να χαρακτηρίζουν έναν τόπο. Παράλληλα, είναι οι ομορφιές του, η ιστορία που προηγείται, οι άνθρωποι και ό,τι συνθέτει τον πολιτισμό του και γεφυρώνει το χθες με το σήμερα».

Πώς ξεκίνησε η ιδέα; Ήταν δική σας και το προτείνατε ή πρόταση του καναλιού; «Είναι κάτι που δύο χρόνια τώρα είχα στο κεφάλι μου και το συζητούσα με τον κουμπάρο μου, τον Κώστα Καπετανίδη. Έφτασε λοιπόν η στιγμή να το κάνω. Το κίνητρό μου ήταν ότι ακόμα κι εγώ, που έχω ταξιδέψει αρκετά στην Ελλάδα λόγω της δουλειάς μου, δεν την ξέρω τόσο καλά όσο θα έπρεπε και θέλησα να φωτίσω μέσα από αυτή την εκπομπή την ομορφιά και τη μοναδικότητά της».

Υπήρξε ήδη μια πρώτη αντίδραση από σεφ (Λαζάρου). Το μάθατε; Πώς αισθανθήκατε; «Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή σε ένα γύρισμα κάποιος μου το είπε, αλλά θεωρώ ότι ο κ. Λαζάρου είχε λάθος πληροφορίες. Δεν υποδύομαι τον σεφ. Υπάρχει σεφ στην εκπομπή και είναι ο Βαγγέλης Δρίσκας. Αλλά ως προς το μαγείρισσα, απ’ ό,τι μου λένε ο άντρας μου, τα παιδιά μου και οι φίλοι μου, είμαι καλή! Μέχρι εκεί τα καταφέρνω! Ανήκω στην κατηγορία των κλασικών μαμάδων, που εργάζονται και μαγειρεύουν και φροντίζουν την οικογένειά τους».

Αλήθεια; Μαγειρεύετε; Όλα όσα ανεβάζετε στο Ιnstagram είναι… πραγματικά; «Ναι, είναι! (γέλια)»

Τι είναι αυτό που θα κάνει ξεχωριστό το «My Greece»; Ποια στοιχεία θεωρείτε πως θα κερδίσουν το κοινό; «Η αλήθεια είναι ότι όταν σκέφτηκα να κάνω την εκπομπή δεν είχα στο μυαλό μου το πώς θα κερδίσω το ενδιαφέρον του κόσμου. Όταν χαρακτηριστικά με ρώτησε μια φίλη μου, που είναι στον χώρο της τηλεόρασης, σε ποιο κοινό απευθύνεται η εκπομπή αυτή, της απάντησα εκείνη την ώρα ότι εγώ θέλω να κάνω μια εκπομπή για την Ελλάδα, τη χώρα μου, όπως την κοιτάζουν τα δικά μου μάτια. Η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτηκα ποτέ με βάση την τηλεθέαση! Σωστό ή λάθος, θα το δείξει ο χρόνος».

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Βαγγέλη Δρίσκα; «Ο Βαγγέλης είναι ένας σεφ που έχω φτιάξει συνταγές του κατά καιρούς, έχω τα βιβλία του. Μου άρεσε πάντα και σκέφτηκα ότι πραγματικά θα μπορούσε να με βοηθήσει στο κομμάτι της γαστρονομίας του κάθε τόπου, όπερ και εγένετο!»

Πώς επιλέγετε τις περιοχές και τα πιάτα που παρουσιάζετε; Υπάρχει κάποια ιστορία πριν από κάθε επιλογή ταξιδιού; «Θεωρώ ότι κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει κάτι να μας πει. Όσον αφορά τα πιάτα, σας είπα ότι με βοηθάει πάρα πολύ ο Βαγγέλης Δρίσκας, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα με την οποία συζητάμε για το ποια μέρη θα προβάλουμε σε αυτή την πρώτη φάση».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Τηλέραμα που κυκλοφορεί…