Δέσποινα Βανδή: »Έκλαψα βουβά για τα παιδιά του Χαμόγελου»

Η Δέσποινα Βανδή μιλάει στο περιοδικό HELLO! για την απόφασή της να ασχοληθεί με το Χαμόγελο του Παιδιού: »Ήθελα εδώ και καιρό να ασχοληθώ μ’αυτό αλλά δυστυχώς η καθημερινότητα μας απορροφά. Άκουσα μια ομιλία του κυρίου Βασδέκη, συνεργάτη του Χαμόγελου και ταρακουνήθηκα.

Είπε ακριβώς ότι είμαστε βολεμένοι, ασχολούμαστε με τον μικρόκοσμό μας και γυρνάμε την πλάτη στο πρόβλημα. O λόγος του χτύπησε κατευθείαν στην καρδιά μου. Πολλά βράδια που βάζω τα παιδιά μου για ύπνο σκέφτομαι ότι είναι δύο πολύ τυχερά πλάσματα τα οποία λαμβάνουν αγάπη και ζεστασιά και στον καριβώς από κάτω δρόμο βρίσκονται σε ένα σπίτι 20 παιδάκια που έχουν κακοποιηθεί είτε ψυχικά είτε σωματικά και η σκέψη αυτή δεν με αφήνει ήσυχη. Θέλω να βοηθησω με οποιοδήποτε τρόπο να γίνει καλύτερη η ζωή τους», δηλώνει.

Και συνεχίζει: »Όταν συνάντησα αυτά τα παιδιά, από ντροπή και μόνο, δεν δάκρυσα μπροστά τους. Ένιωθα ωστόσο ότι βουβά μέσα μου έκλαιγα. Στα μάτια κάθε παιδιού, βλέπω τα δικά μου. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν γονείς που κάνουν κακό στα παιδιά τους. Η ουσία είναι ότι αν μία φορά περάσεις από ένα σπίτι του Χαμόγελου, δεν θα μπορέσεις να ξεχάσεις την εικόνα».

Για το φιλανθρωπικό bazaar που διοργανώνει λέει: »Η ιδέα του bazaar είναι να βρει ο κόσμος όμορφα πράγματα σε χαμηλή τιμή. Όλο το concept είναι γύρω από τα Χριστούγεννα και το παιδί. Το χώρο παραχώρησε ευγενικά η Ρόη Αποστολοπούλου. Το κάθε ευρώ έχει αξία καθώς όλα τα έσοδα θα πάνε στο Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Δέσποινα αγχώνεται πολύ με την κρίση που πλήττει τα νυχτερινά μαγαζιά. »Τα νυχτερινά μαγαζιά κατέληξαν να δουλεύουν δύο ημέρες και αν υπάρχει δουλειά, κάνουμε τον σταυρό μας. Τώρα νιώθω σαν ποδοσφαιριστής που αν πάει καλά το διήμερο νιώθω ότι έβαλα γκολ. Τόσο ρευστά έγιναν όλα πλέον. Κάποιες βραδιές αισθάνθηκα άσχημα επί σκηνής, όπου έβγαινα αστραφτερή με φώτα και μπαλέτα, ενώ η όλη κατάσταση μαύριζε την ψυχή μας. Αισθάνθηκα εκτός κλίματος. Δεν ήθελα ένα πρόγραμμα φέτος στο οποίο ο καλλιτέχνης αποστασιοποιείται με το σόου. Ήθελα να γίνουμε όλοι μια παρέα».

Όσον αφορά τώρα την προσωπική της ζωή και το ενδεχόμενο να αποκτήσει ένα ακόμη παιδί λέει: »Ναι μερικές φορές το σκέφτομαι. Αλλά δυστυχώς η δική μας δουλειά δεν λειτουργεί όπως η τηλεόραση. Εκεί οι εγκυμοσύνες ανεβάζουν τα νούμερα ενώ σε εμάς ρίχνουν τις κρατήσεις. Δεν είναι ωραία η εικόνα μιας εγκύου μέσα σε ένα νυχτερινό κέντρο. Απλώς, δεν μου επιτρέπεται χρονικά να τα κάνω όλα μαζί. Ήδη προσπαθώ να δώσω χρόνο στα δύο μου παιδιά και να είμαι παράλληλα καλά στη δουλειά».

Πηγή: Tlife