«Δεν θα μπορούσα να εξασφαλίσω τα προς το ζην αν δεν ήμουν στην τηλεόραση»

Μελέτης Ηλίας

Ο αγαπημένος ηθοποιός εξομολογείται πως "έχω σταθεί τυχερός, θα ήταν αχαριστία να πω ότι δεν έχω σταθεί τυχερός".

Ειλικρινής και ρεαλιστής, σε κάθε περίπτωση, μοιάζει ο αγαπημένος ηθοποιός μιλώντας για την καλλιτεχνική εικόνα σήμερα. Ο λόγος για τον Μελέτη Ηλία, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό My Tv και τη δημοσιογράφο Μαριάνθη Καπετάνου με αφορμή το σίριαλ της ΕΡΤ, «Τα καλύτερα μας χρόνια».

Πως είναι η εργασία εν μέσω πανδημίας;

Τα πράγματα είναι δύσκολα. Εγώ τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχω σταματήσει να δουλεύω στο θέατρο και είναι μια καινούργια πραγματικότητα το ότι φέτος δεν έχω παραστάσεις. Θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερός που έχω δουλειά στην τηλεόραση, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσα να εξαδφαλίσω τα προς το ζην. Περιμένουμε να κοπάσει όλο αυτό για να μπούμε στους ρυθμούς μας.

Πως έχετε καταφέρει, παρά τις δύσκολες συνθήκες, να έχετε συνεχώς δουλειά;

Η αλήθεια είναι ότι παίζει ρόλο η ικανότητα, αλλά κυρίως η τύχη. Έχω ικανούς συναδέλφους, που έχουν υπάρχει άνεργοι πολύ καιρό. Εγώ έχω υπάρξει άνεργος αλλά όχι πάνω από τέσσερις μήνες. Είναι και στη φύση της δουλειάς μας. Αλλά έχω σταθεί τυχερός, θα ήταν αχαριστία να πω ότι δεν έχω σταθεί τυχερός.

Μελέτης Ηλίας

Έχετε πει ναι σε μια δουλειά που δεν σας εξέφραζε λόγω ανάγκης;

Έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση. Πάντα μπορεί να μπεις στη διαδικασία να κάνεις πράγματα που δεν σου αρέσουν. Τα κάνεις μόνο και μόνο γιατί δεν είσαι πια μόνος και πρέπει να φέρεις ένα πιάτο φαΐ στο σπίτι.