«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Γιώργο Αυτιά να έχει γίνει κόκκινος από το θυμό του με…»

Σοφία Τουντούρη

«Ήταν η πιο σύντομη συνεργασία μου, καθώς έπειτα από κάποιες ημέρες...»

Μια απίστευτη ιστορία γύρω από τη συνεργασία της με τον Γιώργο Αυτιά είχε να διηγηθεί η Σοφία Τουντούρη στην Πολυξένη Καραμίχα και στην εφημερίδα Real.

[dfp_ads id=236982]

«Η συνεργασία με τον Γιώργο Αυτιά ήταν εξαιρετικά μικρής διάρκειάς, όμως έχει πολύ αστεία ιστορία από πίσω. Όνειρο μου ήταν να ασχοληθώ με το πολιτικό ρεπορτάζ και από εκεί ξεκίνησα δειλά δειλά. Όταν ήμουν 19 ετών και έγραφα σε τοπική εφημερίδα, έμαθα ότι ο Γιώργος Αυτιάς ψάχνει ανταποκρίτρια για την εκπομπή του, ώστε να βγαίνει ζωντανά από τη Θεσσαλονίκη, γιατί κάτι είχε συμβεί με την τότε μόνιμη συνεργάτιδα του. Μου είπαν να το δοκιμάσω και, έχοντας φυσικά άγνοια κινδύνου και παρά το νεαρόν της ηλικίας μου, το έκανα. Συνολικά εμφανίστηκα σε τρεις εκπομπές.

Την πρώτη φορά δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Γιώργο Αυτιά να έχει γίνει κόκκινος από το θυμό του με τον προηγούμενο καλεσμένο του πριν βγω εγώ στον αέρα και το επόμενο θέμα να είναι η ζωνταντή σύνδεση με εμένα για την παρουσία του Κώστα Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αν θυμάμαι καλά, μαζί του στην εκπομπή τότε ήταν και ο Δήμος Βερύκιος και ο κ. Βλάχος. Έτρεμα από την αγωνία, αλλά δεν το έδειξα. Τον καλημέρισα χαμογελαστή με φόντο τον Λευκό Πύργο και κάπως έτσι γίναμε το… viral του Λάκη Λαζόπουλου εκείνη την εποχή. Για πολύ καιρό με σταματούσαν στο δρόμο αναγνωρίζοντας με ως «τη νεαρή δημοσιογράφο που ηρέμησε τον Αυτιά», καθώς έτσι με αποκαλούσε ο Λαζόπουλος σατιρίζοντας! Ήταν η πιο σύντομη συνεργασία μου, καθώς έπειτα από κάποιες ημέρες η μόνιμη συνεργάτις της εκπομπής επέστρεψε στο πόστο της.»