«Δεν ψήφισα τον πατέρα μου, Αντώνη Καφετζόπουλο στις εκλογές»

Γιώργος Καφετζόπουλος

«Υπάρχουν καλλιτέχνες που το παίζουν σωτήρες και διαφωτιστές μέσα από τις παραστάσεις τους, διαφημίζουν την καλή ψυχή τους και δηλώνουν ότι βοηθούν τον κόσμο».

 

Ο Γιώργος Καφετζόπουλος μιλάει στο περιοδικό Down Town και τη Φανή Πλατσατούρα για τον πατέρα του και την παρεξηγημένη ανάρτηση του στο facebook που τον έκανε πρώτο θέμα σε όλο το διαδίκτυο.

[dfp_ads id=236982]

Έκανες μια δημοσίευση στο facebook  που σχολιάστηκε παντού και μίλησες για υποκριτές πολιτικοποιημένους καλλιτέχνες και αριστερά αφεντικά. Τι εννοούσες; Αν δεν ήμουν γιος του Αντώνη Καφετζόπουλου, κανένας δεν θα είχε ασχοληθεί με αυτή την ανάρτηση. Πολλά από αυτά που γράφω στο facebook είναι τρολ. Όποιοι δεν με ξέρουν όμως προσωπικά και απλώς με ακολουθούν, τα πιστεύουν. Με αυτό που έγραψα ήθελα ουσιαστικά να πω ότι με ξενερώνει η υποκρισία που βλέπω στον χώρο της τέχνης. Υπάρχουν καλλιτέχνες που το παίζουν σωτήρες και διαφωτιστές μέσα από τις παραστάσεις τους, διαφημίζουν την καλή ψυχή τους και δηλώνουν ότι βοηθούν τον κόσμο. Εγώ πιστεύω ότι όλα αυτά είναι υποκρισίες. Δεν υπάρχει συσπείρωση και ουσιαστική αλληλεγγύη στον δικό μας χώρο. Είναι ο καθένας για την πάρτη του και απλώς μοιράζονται την πίτα: Κέντρο Κινηματογράφου, Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών. Όποιος προλάβει, πρόλαβε. Επίσης, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικοποιημένοι καλλιτέχνες.

Υπήρξε όμως και ο πατέρας σου ένας από αυτούς. Εγώ δεν συμφωνούσα με την απόφαση του πατέρα μου να ασχοληθεί με την πολιτική. Γι’ αυτό δεν τον ψήφισα κιόλας στις εκλογές. Όλοι όσοι αναμειγνύονται με την πολιτική, θέλουν να φάνε λεφτά. Αν θέλεις να το παίξεις ηγέτης και ήρωας, να μη δεχτείς να πάρεις καν βουλευτικό μισθό. Πάνε όλοι για τις θέσεις και όχι για να βοηθήσουν τον κόσμο και τη χώρα. Και ευτυχώς που ο πατέρας μου δεν ασχολείται πια με την πολιτική. Χάρηκα πολύ με αυτή την απόφασή του.