Δεν φαντάζεστε για ποιο λόγο άφησε μουστάκι ο Φώτης Κουβέλης!

Φώτης Κουβέλης

«Μου αρέσουν πολύ τα τηγανιτά αυγά και τα μακαρόνια. Από τα νεανικά μου χρόνια θυμάμαι να τρώω συγκεκριμένες ποσότητες».

Συνέντευξη στη Σάσα Σταμάτη και την εφημερίδα Παραπολιτικά έδωσε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος αποκάλυψε μεταξύ άλλων και το λόγο που άφησε μουστάκι.

[dfp_ads id=236982]

Εχετε κάποια αγαπημένη συνήθεια;

Μου αρέσει πολύ το διάβασμα. Οχι μόνο νομικά και πολιτική επιστήμη. Μου αρέσει πολύ η ποίηση και το θέατρο.

Σας βλέπουμε συχνά στο θέατρο με τη σύζυγό σας.

Εχουμε αξιόλογους ηθοποιούς και πολύ σημαντικούς σκηνοθέτες. Η παραγωγή πολιτισμού στην Ελλάδα -έστω και αν το δυσμενές κλίμα της κρίσης δεν αφήνει να φανεί- είναι τεράστια. Και έχουμε πάρα πολλούς σημαντικούς λειτουργούς του θεάτρου.

Μου είπαν φίλοι αλλά και συνεργάτες σας ότι έχετε πολύ χιούμορ και λέτε και ανέκδοτα.

Είναι ακριβές. Μου αρέσει το χιούμορ. Δεν ξέρω πόσο καλά λέω ανέκδοτα ή κάνω χιούμορ, αλλά ξέρω ότι είμαι εξαιρετικός ακροατής του χιούμορ.

Φώτης Κουβέλης

Σας θυμάμαι πάντα με το μουστάκι σας. Το έχετε ξυρίσει ποτέ;

Μουστάκι απέκτησα στον Στρατό γιατί ήταν εξαιρετικά δύσκολο εκεί που υπηρετούσα ως στρατιώτης να ξυρίζω το μουστάκι. Εκανε πάρα πολύ κρύο και το νερό ήταν παγωμένο. Μετά διαπίστωσα ότι και αισθητικά μου άρεσε. Αν κάνει κάποιος μια διαδρομή στον χρόνο, θα δει ότι από τα 20 μου έχω μουστάκι.

Πού μάθατε να χορεύετε ζεϊμπέκικο;

Είμαι γεννημένος στον Βόλο, αλλά έχω ζήσει σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός υπάλληλος. Τα κρίσιμα εφηβικά μου χρόνια ήταν στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Εκεί χόρευαν όλοι πολύ ζεϊμπέκικο. Φαίνεται ότι εκεί έμαθα κάποια βήματα του ζεϊμπέκικου και επειδή μου αρέσει το λαϊκό τραγούδι, το ρεμπέτικο, κάνω απόπειρες λίγα κομμάτια από αυτά να τα χορεύω. Τα χορεύω σπάνια και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες χαράς και κεφιού.

Εχετε αδυναμία σε κάποιο φαγητό; Προσέχετε τη διατροφή σας;

Σε πολύ απλά πράγματα. Μου αρέσουν πολύ τα τηγανιτά αυγά και τα μακαρόνια. Από τα νεανικά μου χρόνια θυμάμαι να τρώω συγκεκριμένες ποσότητες. Οχι ότι το κάνω επίτηδες. Δεν θα φάω ποτέ υπερβολικά. Θα φάω αυτό το οποίο μου αρέσει και όσο χρειάζομαι.