«Δεν έπαιξα στο Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη και τον ρόλο πήρε ο Αλέκος Αλεξανδράκης»

Αλέκος Αλεξανδράκης

"Μου λέει ο Μάρκος Ζέρβας: "Μικρέ, ο Δημόπουλος ετοιμάζει μια ταινία με την Μάρω Κοντού. Θα τον φωνάξω να τα πούμε". Έρχεται ο Δημόπουλος, με κοιτάζει, με ξανακοιτάζει και λέει..."

Ο Νίκος Γαλανός υπήρξε ο τελευταίος ζεν πρεμιέ της Φίνος Φιλμ, πριν η θρυλική εταιρεία σταματήσει να παράγει ταινίες. Σε μια εξομολόγηση για όλους και για όλα, ο Νίκος Γαλανός διηγείται και ένα πολύ συγκεκριμένο περιστατικό, στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα.

Νίκος Γαλανός

«Μια μέρα αποφασίζω και πηγαίνω στον Φίνο. Βρλισκω τον διευθυντή της εταιρείας, τον Μάρκο Ζέρβα, συστημένος από τον Μπάρκουλη.. Μόλις με βλέπει εκείνος, αμέσως με αγκαλιάζει και μου λέει: «Μικρέ, ο Δημόπουλος ετοιμάζει μια ταινία με την Μάρω Κοντού. Θα τον φωνάξω να τα πούμε». Έρχεται ο Δημόπουλος, με κοιτάζει, με ξανακοιτάζει και λέει στον Ζέρβα: «Δεν νομίζω ότι θα δέσει ως ζευγάρι στην ταινία με την Μάρω. Είναι πολύ πιτσιρικάς».

Η ταινία όπου δεν έπαιξα ήταν το «Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη» και τον ρόλο πήρε ο μεγάλος Αλέκος Αλεξανδράκης», αποκαλύπτει ο Νίκος Γαλανός.