«Δεν απέκτησα χρήματα στη “χρυσή” εποχή του κινηματογράφου, ζούσα για το χειροκρότημα»

Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός εξομολογείται.

Στην εφημερίδα Espresso έδωσε συνέντευξη η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, η οποία απάντησε για το γεγονός ότι δεν απέκτησε παιδιά, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν έβγαλε πολλά χρήματα από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Θα έλεγε κανείς ότι θυσιάσατε την προσωπική σας ζωή για την τέχνη. Ας πούμε, δεν αποκτήσατε παιδιά…

Είναι αλήθεια αυτό. Για 40 χρόνια δεν ήξερα τι θα πει καλοκαίρι, χειμώνας, διακοπές. Δούλευα στο θέατρο, στον κινηματογράφο και έκανα και ραδιόφωνο. Θα μπορούσα να είχα δει περισσότερο την προσωπική μου ζωή, όμως νομίζω ότι ήμουν γεννημένη θεατρίνα. Μου άρεσε τόσο πολύ να κάνω τον κόσμο να γελάει και να με χειροκροτεί που πήγαινα σπίτι μετά την παράσταση και ονειρευόμουν ότι ήμουν ακόμα στη σκηνή. Τέτοια πώρωση!

Σας λείπουν τα παιδιά;

Έχω καταπληκτικά ανίψια, που πλέον δεν με νοιάζει. Ολα αυτά είναι στις σκέψεις μας, αλλά είμαι γεμάτη από τη ζωή που έζησα. Ζω με τις αναμνήσεις μου και εύχομαι κάθε φορά να ζήσουν τόσες χαρές και άλλοι, νεότεροι συνάδελφοί μου.

Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Ζήσατε τη «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Αποκτήσατε χρήματα;

Μπα. Ζούσα για το χειροκρότημα και για τη σκηνή.

Κάποτε μου είχατε πει ότι δεν φοβάστε τον θάνατο…

Όχι, αγάπη μου, δεν τον φοβάμαι. Είναι μια διαδικασία που θα έρθει για όλους μας. Ο,τι ζει, πεθαίνει. Απλά θέλω να αφήσω πίσω μου ένα καλό όνομα και ο κόσμος να χαίρεται όταν βλέπει τις ταινίες που παίζω.

Εσείς τις βλέπετε τις ταινίες σας;

Αμέ. Και γελάω με όσα κάνω. Θυμάμαι τους αγαπημένους μου συμπρωταγωνιστές, θυμάμαι τις ατάκες μας, τα παρασκήνια. Κακά τα ψέματα, η ζωή είναι γλυκιά, όπως και να τη ζήσεις.