«Δέχθηκα μεγάλο πόλεμο για τον Γιάννη Αϊβάζη και τον Κώστα Φραγκολιά»

Πάνος Σταθακόπουλος

«Είναι καθήκον να δίνεις ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους».

Η Μαίρη Βιδάλη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού και μίλησε μεταξύ άλλων για τον πόλεμο που δέχτηκε, επειδή στην “Ηλέκτρα” που ανέβασε, επέλεξε για τον ρόλο του “Ορέστη” τους Γιάννη Αϊβάζη και Κώστα Φραγκολιά (διπλή διανομή).

[dfp_ads id=236982]

Το καλοκαίρι ανέβασες την “Ηλέκτρα”.

Καθένας προσφέρει ότι μπορεί, τα κείμενα που παίζουμε είναι σπουδαία και δίνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Αυτή η παραγωγή και το ανέβασμα της τραγωδίας του Σοφοκλή στέφθηκε από καλλιτεχνική επιτυχία κι αυτό το αποδεικνύουν οι κριτικές που έχουμε πάρει για την παράσταση και τις επιμέρους ερμηνείες. Αυτό ήταν μια δικαίωση, γιατί δέχτηκα μεγάλο πόλεμο ξεκινώντας.

Γιατί δέχτηκες πόλεμο;

Γιατί έδωσα την ευκαιρία σε δύο νέα παιδιά, δύο νέους ηθοποιούς πάνω σε αυτό το είδος, να παίξουν τον «Ορέστη». Αυτοί είναι ο Γιάννης Αϊβάζης και ο Κώστας Φραγκολιάς. Είναι καθήκον να δίνεις ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Όπως πρότειναν εμένα ο Αλέξης Σολωμός και ο Σταύρος Τσακίρης να παίξω τραγωδία και τότε φοβήθηκα, δεν το σκέφτηκα και το τόλμησα μετά, όταν μου το πρότεινε ο Τσάγκας και ο Κούνδουρος και έπαιξα την “Ιφιγένεια εν Ταύροις”, τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο στην τραγωδία το 1998. Έτσι όπως κάποιοι μεγάλοι τότε εμπιστεύτηκαν εμένα, έτσι κι εμείς τώρα, που μεγαλώνουμε και παίρνουμε την ευθύνη μιας παραγωγής, πρέπει να εμπιστευόμαστε τους νέους. Δικαιώθηκα γιατί γράφτηκαν τα καλύτερα γι’ αυτά τα παιδιά και χαίρομαι ιδιαίτερα.

Μαίρη Βιδάλη