Δανάη Μπάρκα: «Σβήνω και μπλοκάρω γιατί το προφίλ μου είναι δικό μου»

Δανάη Μπάρκα

"Αν δω ένα ψεύτικο προφίλ που θα λέει "άντε παράτα μας παλιοβύσμα" με βρισιές, θα το μπλοκάρω με χαρά και περηφάνια" ομολογεί η Δανάη Μπάρκα.

Η Δανάη Μπάρκα παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη με αφορμή την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν. Η νεαρή ηθοποιός και παρουσιάστρια της πρωινής ζώνης του Μεγάλου Καναλιού αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στα social media, τα κακεντρεχή σχόλια και τις φωτογραφίες δίχως φίλτρα και Photoshop.

Νιώθω ότι θέλεις να δείχνεις πιο ανθεκτική από ό,τι είσαι.

Βέβαια. Είμαι πάρα πολύ ευαίσθητη, άνθρωπος είμαι. Αν βγάλω το όνομα του Τάδε Παπαδόπουλου και πω «μπείτε κάτω από τη φωτογραφία του και γράψτε του κάτι κακό», κανείς δεν θα το αντέξει. Κανένας άνθρωπος δεν έχει γεννηθεί για να αντέχει την κακία και το μίσος. Όλοι μαθαίνουμε να ζούμε με αυτό, το συνηθίζουμε. Δεν είναι ευχάριστο σε κανέναν να διαβάζει σχόλια «πως είσαι έτσι;» και «φύγε από τη ζωή μας».

Τα σβήνεις;

Σβήνω και μπλοκάρω. Γιατί το προφίλ μου είναι δικό μου. Είναι μια κοινότητα ανθρώπων που έχει φτιαχτεί με αγάπη και διάθεση επικοινωνίας και από τη στιγμή που έχω την επιλογή να διώχνω κάτι τοξικό, θα το κάνω. Όπως θα το κάνω και στη ζωή μου. Αν μου πει κάποιος με ευγενικό τρόπο «Δανάη, αυτό που είπες σήμερα στην εκπομπή δεν είναι ωραίο», μπορεί να ζητήσω και συγγνώμη. Αν δω ένα ψεύτικο προφίλ που θα λέει «άντε παράτα μας παλιοβύσμα» με βρισιές, θα το μπλοκάρω με χαρά και περηφάνια!

Το συζητούσα και με την Ελεονώρα Μελέτη τις προάλλες. Είστε από τις λίγες παρουσιάστριες που ανεβάζουν φωτογραφίες χωρίς φίλτρα και Photoshop.

Δεν συμφωνώ με αυτό τον διαχωρισμό γιατί είναι σαν να περιθωριοποιούμε τους ανθρώπους που βάζουν φίλτρα. Δεν είναι κακό που το κάνουν. Είναι κακό να σχολιάζουμε την ψυχολογία του καθενός. Μπορεί ο άλλος να νιώθει εκείνη τη στιγμή αδύναμος ή ανασφαλής και να γουστάρει να το κάνει. Κι εγώ έχω βάλει φίλτρα στο story μου. Σήμερα παίξαμε στην εκπομπή bloopers και ήμουν σχεδόν άβαφη. Αυτή είναι η αλήθεια μου. Και στον δρόμο, στο σούπερ μάρκετ ή στη θάλασσα έτσι με βλέπουν. Αν νιώθω χαρούμενη και δεν με νοιάζει τίποτα, θα ανεβάσω τη φωτογραφία χωρίς φίλτρο. Αν μια μέρα ξυπνήσω και δεν μου αρέσω, μου ξινίζουν όλα, νιώθω πρησμένη, θα πω «άντε βάλτε λίγο φως στην εικόνα». Μόνο όταν κλαίω δεν θα βάλω φωτογραφία γιατί είμαι πολύ άσχημη!