Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Την εποχή του Είσαι Το Ταίρι Μου δεν έβγαινα από το σπίτι μου, γινόμουν επιθετική με τον κόσμο»

Δάφνη Λαμπρόγιαννη

"Είχα κλειστή την πόρτα, προσπαθούσαν να την ανοίξουν κι έβαλα κόντρα την καρέκλα. Έρχεται ο Γιάννης Μπέζος, με παίρνει αγκαλιά και τους φωνάζει: ηρεμήστε!", περιγράφει η ηθοποιός.

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη είναι μία από τις πλέον ταλαντούχες και επιτυχημένες ηθοποιούς της γενιάς της, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε αγαπημένες τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές με ρόλους που ξεχώρισαν. Ένας από αυτούς που την έχουν χαρακτηρίσει στη μνήμη και τις καρδιές των θεατών ήταν και εκείνος της Αννέτας Μπεζαντάκου στην τηλεοπτική σειρά «Είσαι το Ταίρι Μου» το 2001.

Σε συνέντευξή της στο OW και την Μ. Αντωνοπούλου η Δάφνη Λαμπρόγιαννη εξομολογείται τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εκείνη την περίοδο με τη διαχείριση της δημοσιότητας λόγω της έντονης αγοραφοβίας αλλά και της κατάθλιψης που αντιμετώπιζε.

«Έχω ζοριστεί πολύ με το θέμα της δημοσιότητας, έχω περάσει από διάφορα στάδια. Την εποχή του «Είσαι το ταίρι μου» γινόταν της κακομοίρας. Δεν έβγαινα από το σπίτι μου, γινόμουν επιθετική με τον κόσμο», παραδέχεται η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, ενώ στη συνέχεια περιγράφει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνης της εποχής.

«Είμαστε περιοδεία καλοκαίρι στη Χαλκιδική. Έχει τελειώσει η παράσταση και έχει μαζευτεί πλήθος έξω από το καμαρίνι. Φαντάσου ότι από τις σχολές που βγήκαμε εμείς, το να πουλάς δημοσιότητα και να είσαι celebrity ήταν ντροπή. Υπήρχαν παιδάκια που με βουτούσαν από τον λαιμό για να σκύψω και να με αγκαλιάσουν.

Δεν είμαι και ο πιο κοινωνικός άνθρωπος και όλο αυτό με φοβίζει, οπότε έχω κλειστή πόρτα, προσπαθούν να την ανοίξουν και βάζω την καρέκλα κόντρα…Έρχεται ο Γιάννης (Μπέζος), με παίρνει αγκαλιά για να με πάει μέχρι το πούλμαν. «Ηρεμήστε, ηρεμήστε», τους φώναζε».

«Μια άλλη φορά, στο Δημοτικό Θέατρο του Βόλου, έπρεπε να δώσω αυτόγραφα – τα οποία σιχαίνομαι. Ανοίγω την πόρτα και κυριολεκτικά πέφτουν όλοι πάνω μου. Τους λέω «Μισό λεπτό, να πάρω λίγο αέρα» και μου φωνάζει ένα κορίτσι «Υπογράφεις τα αυτόγραφα και παίρνεις αέρα μετά». Εκεί συνειδητοποίησα ότι δεν έφταιγα εγώ. Προφανώς όμως ο τρόπος μου, ο φόβος μου το τροφοδοτούσε όλο αυτό», αφηγείται αμέσως μετά η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

Ακούγεται πολύ επιβαρυντικό ψυχολογικά. Σου δημιουργήθηκε φόβος π.χ. να μην θες να βγεις από το σπίτι σου;
«Φυσικά. Πρόσεχα πού θα πάω, έπρεπε να βεβαιωθώ ότι δεν θα έχει κόσμο. Είχα αγοραφοβία κανονικά. Όχι ότι τώρα είμαι καμία άνετη, απλώς ησύχασε το πράγμα γιατί μεγάλωσα, ξεφούσκωσε όλο αυτό με τη σειρά, με μάθανε κιόλας. Κατάλαβαν ότι τώρα είμαι μια μεγάλη κυρία, δεν είμαι κανένα είδωλο», απαντά η ηθοποιός.

«Είμαι και ένας άνθρωπος που είχα κατάθλιψη αρκετά χρόνια – με γιατρό, με φάρμακα και τα σχετικά. Στη δική μου περίπτωση, δεν βοηθούσε όλο αυτό που ζούσα με τη δημοσιότητα. Κατάλαβα με τα χρόνια ότι, ναι, τις περιόδους που δεν ήμουν πολύ στην επικαιρότητα, ήμουν καλύτερα.

Όταν είμαι περισσότερο στην επικαιρότητα, γίνεται λίγο πιο έντονο. Κατάλαβα ότι υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δεν είμαι ελεύθερη να τα κάνω, όπως θα τα έκανα αν δεν με ήξεραν. Και κάπως έχω μάθει να οριοθετώ τους άλλους όταν είναι επιθετικοί απέναντί μου», εξομολογείται η Δάφνη Λαμπρόγιαννη στο OW.