Χρύσπα: Γιατί αποτραβήχτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας;

Χρύσπα

"Οταν µεγαλώνεις κάποια πράγµατα τα βλέπεις διαφορετικά. Το είχα βάλει πείσµα να το κάνω, γι’ αυτό και αποτραβήχτηκα λίγο".

Ήταν καλοκαίρι του 2004 όταν η Ελλάδα χόρευε στον ρυθµό του τραγουδιού της Χρύσπας «Μου κάνει πλάκα ο Θεός». ∆εκαοκτώ χρόνια µετά, το ίδιο τραγούδι «ενηλικιώθηκε» και η Χρύσπα, σαν να µην πέρασε µια µέρα, το ξαναφέρνει στην επικαιρότητα χάρη στη live εκτέλεση σε ιδέα και ενορχήστρωση του Πάρη Κάλπου και σε στίχους του Πήγασου. Η γλυκιά τραγουδίστρια ετοιµάζεται να ξανασυστηθεί στο κοινό της: «Ανοιξε ο κλάδος µας επιτέλους, είµαι ανανεωµένη, κυκλοφόρησε η επανεκτέλεση και το επόµενο βήµα µου δισκογραφικά θα έχει τη δική µου υπογραφή. Θα ξανασυστηθούµε, κάνουµε µία νέα αρχή», δηλώνει στο «Secret» και την Σπυριδούλα Τριάντου και εξηγεί πως µέσα στην καραντίνα έγραψε «διαµάντια».

Θα παρουσιάσει τραγούδια που έχουν τη δική της υπογραφή, αφού γράφει µουσική και στίχους: «Πάντα έγραφα. ∆εν τολµούσα, όµως, να το προχωρήσω. Η καραντίνα µού έδωσε άπλετο χρόνο να ασχοληθώ παραπάνω µε τη σύνθεση και έτσι βγήκαν διαµάντια, που θέλω να τα µοιραστώ µε τον κόσµο. Αυτή την περίοδο βρίσκοµαι στο στούντιο και δοκιµάζουµε διάφορους ήχους». Οσο για το ύφος των κοµµατιών; «Θα είναι διαφορετικό. Αυτό που µπορώ να σου πω είναι πως τα τραγούδια αυτά δεν έχουν τόσο λαϊκό ήχο, θα είναι πιο ώριµη η Χρύσπα που θα ακούσετε», λέει.

Η Χρύσπα για µια µεγάλη περίοδο αποτραβήχτηκε από τα φώτα της πίστας και… σπούδασε. Κάποιοι νόµιζαν πως εγκατέλειψε το τραγούδι, όµως εκείνη απλώς ήθελε να εκπληρώσει ένα µεγάλο της όνειρο. «Ηθελα να τελειώσω τις σπουδές µου στον χορό. Τώρα πια έχω πάρει το δίπλωµά µου, κάτι που ήταν όνειρο ζωής, γιατί κάνω κλασικό µπαλέτο από τριών ετών. Το άφησα, όµως, στην εφηβεία. Οταν µεγαλώνεις, όµως, κάποια πράγµατα τα βλέπεις διαφορετικά. Το είχα βάλει πείσµα να το κάνω, γι’ αυτό και αποτραβήχτηκα λίγο», τονίζει.

Η Χρύσπα, που στο ξεκίνηµά της έκανε τεράστια επιτυχία, θυµάται έντονα πως «κυκλοφορούσα στον δρόµο και ο περισσότερος κόσµος, λόγω της επιτυχίας του τραγουδιού ‘‘Μου κάνει πλάκα ο Θεός’’, νόµιζε πως έχω βγει από κάποιο ριάλιτι ή από το ‘‘Fame Story’’». Η ίδια είναι µια γυναίκα χαµηλών τόνων και δεν της αρέσουν οι ίντριγκες. «∆εν θέλω να απασχολώ τη δηµοσιότητα αν δεν έχω κάτι να πω. Ξέρω πως πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν µε συµπαθούν, αλλά εγώ είµαι ο εαυτός µου και θα παραµείνω», ολοκληρώνει.