Χρύσα Φώσκολου: «Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι αυστηρός και απαιτητικός»

Χρύσα Φώσκολου

"Φαίνεται ότι κάτι αλλάζει στο επάγγελμα μας και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα" υπογραμμίζει η Χρύσα Φώσκολου.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Χρύσα Φώσκολου στο ένθετο Enjoy και ρτη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου με αφορμή την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN, Ανοιχτή Επικοινωνία. Η γοητευτική παρουσιάστρια αναφέρθηκε μέσα σε όλα στο επαγγελματικό της ξεκίνημα και τις συνεργασίες της.

Πόσο δύσκολο ήταν για μια όμορφη και νέα γυναίκα δημοσιογράφο να καθιερωθεί στην ενημέρωση και δη στην πρωινή, που είναι πολύ ανταγωνιστικοί; Οι πρώτοι σου δάσκαλοι ποιοι ήταν; Ο Νίκος Ρογκάκος, ο Παναγιώτης Στάθης, ο Γιώργος Παπαδάκης; Τι μάθημα πήρες από καθέναν τους και ειδικότερα από τον πρωτεργάτη της πρωινής ζώνης, τον Γιώργο Παπαδάκη; Πως βρέθηκε στο «Καλημέρα Ελλάδα»; Μεγάλη ευκαιρία, έτσι δεν είναι;

Για μια γυναίκα δημοσιογράφο οι συνθήκες παλαιότερα θεωρώ πως ήταν πιο δύσκολες. Φαίνεται όμως ότι κάτι αλλάζει στο επάγγελμα μας και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Δεν αρκεί να είσαι όμορφη, αλλά εργατική και προσγειωμένη, σε κάθε θέση που θα κληθείς να υπηρετήσεις. Πάντα πίστευα και θα πιστεύω πως με σκληρή δουλειά και επιμονή καταφέρνεις να πετύχεις τους στόχους σου. Είχα την τύχη να δουλέψω δίπλα σε μεγάλους δημοσιογράφους που πάντα προσπαθούσα και ακόμα προσπαθώ να μάθω δίπλα τους. Σε ότι αφορά τις συνεργασίες με τους Νίκος Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη, είναι δυο παιδιά με πολύ χιούμορ, έχουμε δουλέψει πολλά χρόνια μαζί και οι δυο με βοήθησαν, ο καθένας με τον τρόπο του. Ο Νίκος με έκανε να αγαπήσω τα οικονομικά, έχει τόση υπομονή, και ο Παναγιώτης στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια τόσο υπερπροστατευτικός στις ώρες του «αέρα» που μοιραστήκαμε. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που σε παίρνουν από το χέρι στα πρώτα σου βήματα.

Μετά τη συνεργασία μου με τον Νίκο Ρογκάκο και τον Παναγιώτη Στάθη και παράλληλα πάντα με το δελτίο ειδήσεων, μου έγινε πρόταση να ενταχθώ στην ομάδα του «Καλημέρα Ελλάδα», φυσικά την αποδέχθηκα γιατί ξέρω ότι όσα άτομα βρίσκονται εκεί ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους και βοηθούν και τα νέα παιδιά να δουλεύουν εξίσου καλά. Ο Γιώργος είναι αυστηρός, απαιτητικός, ενημερωμένος για όλα και αυτό με βοήθησε να γίνω και εγώ απαιτητική, πρώτα με τον εαυτό μου και μετά με τους συνεργάτες μου, έμαθα να είμαι συνεπής, να ακούω τι έχουν να μου πουν οι τηλεθεατές και να βλέπω την επικαιρότητα από όλες τις πλευρές της.