Χρήστος Βασιλόπουλος: «Αν έμενα στην Ελλάδα δεν θα υπήρχε για μένα εξέλιξη»

Χρήστος Βασιλόπουλος

"Εκεί που είσαι σούπερ σταρ στην Ελλάδα, ξαφνικά αφήνεις τη βολή σου και πας να κάνεις το ακατόρθωτο" εξομολογήθηκε ο Χρήστος Βασιλόπουλος.

Με αφορμή τις πρώτες οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα, ο Χρήστος Βασιλόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο. Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στην απόφαση να δοκιμάσει στην Αμερική τις δυνάμεις του καθώς και τα επιτεύγματα που έχει πετύχει εκτός συνόρων.

Πόσο εύκολο είναι για έναν Έλληνα ηθοποιό να πετύχει σε μια χώρα όπως η Αμερική; Γιατί οι περισσότεροι χρειάζεται να κάνουν και δεύτερη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα, όπως το να γίνουν σερβιτόροι.

Καταρχάς, το να κάνεις μια δεύτερη δουλειά, όπως σερβιτόρος ή πορτιέρης, είναι μέρος της πραγματικότητας, του ονείρου και του Λος Άντζελες. Όλοι οι ηθοποιοί το έχουν κάνει πριν αρχίσουν να γίνονται γνωστοί και βγάλουν χρήματα. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Για όσους Έλληνες έχουν έρθει και δεν έχουν μείνει, παίζει ρόλο ο ψυχολογικός παράγοντας. Πόσο έχεις υπομονή και επιμονή και πόσο τα έχεις βρει με το «εγώ» σου. Εκεί που είσαι σούπερ σταρ στην Ελλάδα, βγάζεις χρήματα και παίζεις ρόλους, ξαφνικά αφήνεις τη βολή σου και πας να κάνεις το ακατόρθωτο, συν το ότι δεν σε ξέρει κανένας.

Στην Αμερική ένιωσες να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα;

Στην Αμερική ήθελα να κάνω κάτι καινούργιο και να μάθω πράγματα. Βλέποντας με το μυαλό μου που θα ήμουν 10 χρόνια μετά, θα έκανα τα ίδια πράγματα – θέατρο, τηλεόραση, πάλι θέατρο, μια Επίδαυρο – και σε σύνολο δεν θα υπήρχε για μένα μια εξέλιξη, τουλάχιστον όπως το είχα κατά νου. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχω παίξει σε γνωστές σειρές, όπως τα Banshee, The Last Ship, Blindspot, Warrior, Whiskey Cavalier. Έχω «δώσει» τη φωνή μου και το πρόσωπο μου στο video game Meta Gear Solid No5 και σε διάφορα καρτούν, όπως στο τελευταίο Σκούμπι Ντου και έχω κάνει πολλά διαφημιστικά. Από ταινίες έκανα το Αντίδοτο, όπου παίζει και ο Γιώργος Καραμίχος, και ορισμένα παιδικά, έπαιξα στο Pocket Listing με τον Μπαρτ Ρέινολντες – ο άνθρωπος είναι μύθος, ένας θρύλος. Και τώρα έκανα το The Enforcer με τον Αντόνιο Μπαντέρας.