Χρήστος Θηβαίος: «Πληγώθηκαν άνθρωποι της οικογένειάς μου περισσότερο απ’ ότι εγώ»

Σόφη Ζαννίνου
Ο Χρήστος Θηβαίος απαντά για τις δηλώσεις του που είχαν προκαλέσει και πως το βίωσε ο ίδιος και η οικογένεια του.

Πάει περισσότερο από ένας χρόνος από εκείνο το ραδιοφωνικό ξέσπασμα του Χρήστου Θηβαίου ο οποίος μιλώντας  για την κρίση και την κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα άσκησε κριτική στην δημοσιογράφο για το επάγγελμά της, προτρέποντας τη μάλιστα να δουλέψει στα λιπάσματα επειδή έχει σπουδάσει χημικός. Τις ημέρες που ακολούθησαν το θέμα πήρε διαστάσεις, με τον ίδιο να ζητά συγγνώμη και συναδέλφους του να τοποθετούνται για το περιστατικό.

Σε συνέντευξη του τώρα στο musicpaper.gr και στον Μιχάλη Γελασάκη, ο Χρήστος Θηβαίος έχοντας πάρει απόσταση από εκείνη την κατάσταση μιλά για τον τρόπο που το βίωσε ο ίδιος και η οικογένεια του, αλλά και τις κουβέντες που είχε με το μεγάλο του γιο για αυτή την ιστορία.

Δεν έχεις ξαναμιλήσει μετά από τον κανιβαλισμό που δέχτηκες για τις δηλώσεις σου, που έπαιζαν επί μέρες. Πως το βίωσες όλο αυτό; «Το αρνητικό είναι ότι πληγώθηκαν άνθρωποι της οικογένειάς μου περισσότερο απ’ ότι εγώ.»

Είμαστε πιο κανιβαλικοί λόγω ευκολίας διατύπωσης μιας ανέξοδης γνώμης ή πάντα έτσι ήταν; «Ήταν πάντα έτσι. Απλώς σήμερα φαίνεται πιο πολύ.»

Η ευθύνη του δημόσιου λόγου, πάντως, σίγουρα ήταν πάντα μεγάλη… «Πολλές φορές νομίζουμε ότι μέσα από το θάμπος των φώτων και της δημοσιότητας έχουμε άποψη, ενώ μπορεί και να μην έχουμε εκείνη τη στιγμή. Κάποια άλλη στιγμή μπορεί και να έχουμε, αλλά είναι μεγάλη παγίδα αυτό το πράγμα.»

Κράτησες τίποτα από όλη αυτή την ιστορία; «Ναι! Μια κουβέντα του μεγάλου μου γιου. Μου είπε: «Μην ανησυχείς, συμβαίνουν αυτά» και όταν με είδε ότι «μάσησα», όχι κοινωνικά, αλλά εγώ μέσα μου, ως άνθρωπος, μου είπε: «Εάν βαθιά μέσα σου πιστεύεις ότι σου αξίζει να τιμωρηθείς, θα τιμωρηθείς τόσο όσο σου αξίζει».