Χρήστος Κάλοου: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν μου το συγχώρεσε ποτέ αυτό»

Χρήστος Κάλοου

«Μέχρι που “έφυγε” μου το κράτησε μανιάτικο», λέει ο Χρήστος Κάλοου για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Στην εφημερίδα «On Time» και τη Σίσσυ Μενεγάτου έδωσε συνέντευξη ο Χρήστος Κάλοου. Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Αληθεύει ότι τα είχατε «σπάσει» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Η Αλίκη ήταν γλυκός άνθρωπος. Όταν ετοίμαζε την «Εβίτα» πήγαινα στη Στησιχόρου και κάναμε πρόβα. Είχαμε πολύ καλή, φιλική σχέση. Μου λέει τότε «εσύ δεν χρειάζεται να έρθεις στην οντισιόν, γιατί θα κάνεις τον Μαγκάλντι» κι εγώ, ξέρεις, έχοντας το θράσος του πιτσιρικά ο οποίος νιώθει ότι είναι ταλαντούχος, της λέω «καλά, ποιος θα παίξει τον Τσε;» και μου λέει «δεν σε απασχολεί εσένα, θα κάνω οντισιόν».

Πήγα στην οντισιόν και το ρόλο του Τσε τον διεκδικούσαμε εγώ, ο Γιάννης Σαμψιάρης και ο Βλάσης Μπονάτσος. Θεώρησα ότι τα πήγα καλύτερα από τους άλλους, είδα και την ανταπόκριση όσων με είδαν εκεί στην οντισιόν και μου ανακοίνωσε η Αλίκη ότι θα παίξω τον Μαγκάλντι και θα είμαι ντουμπλίρ του Βλάση Μπονάτσου στον Τσε. Ήξερα ότι είχα μεγάλες δυνατότητες στο μιούζικαλ. Έτσι, αν και πιτσιρικάς, είχα τσαμπουκά και πούλησα τρέλα. Σηκώθηκα κι έφυγα. Την έκανα έξαλλη.

Το θεώρησες λάθος σου όταν το ξανασκέφτηκες;

Ναι, αλλά μου βγήκε σε καλό. Με το που γύρισα σπίτι και συνειδητοποίησα τι είχα κάνει, με έπιασε απελπισία. Όχι για πολύ, γιατί χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο Γιώργος Μαρίνος. «Χρηστάρα, σε περιμένω. Αύριο έχεις πρόβα στη Μέδουσα. Καλά της έκανες», μου είπε. Ο Γιώργος είχε τότε μια κόντρα με την Αλίκη κι εγώ αναρωτιόμουν πώς μαθεύτηκε μέσα σε μισή ώρα.

Τελικά όμως, το δέκα χιλιάδες δραχμές μισθός στο «Αλίκη» έγινε 25.000 δραχμές στη Μέδουσα. Κι έκανα και κάτι άλλο που την εξόργισε την Αλίκη. Με φώναξε ο Βαγγέλης Λιβαδάς κι έπαιξα στο «Σμαρούλα», απέναντι από το «Αλίκη» και πήρα κι εκεί διπλάσιο μισθό. Έτσι δεν μου το συγχώρεσε ποτέ. Μέχρι που «έφυγε» μου το κράτησε μανιάτικο.