Χρίστος Αντωνιάδης: «Μετά την πρώτη εξωσωματική ανακαλύψαμε ότι υπήρχε κάποιο θέμα που δεν μπορούσε να φανεί πιο πριν»

Χρίστος Αντωνιάδης

"Εμείς δεν γνωρίζαμε τι πρόβλημα έχουμε, γιατί ο γυναικολόγος δεν το έβρισκε" είπε π Χρίστος Αντωνιάδης.

Ο Χρίστος Αντωνιάδης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και στον Ανδρέα Θεοδώρου και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με τη σύζυγό του, μέχρι να αποκτήσουν τα παιδιά τους.

Για να αποκτήσετε τα παιδιά σας, η σύζυγός σας, Αφροδίτη Τσώνου, έκανε εξωσωματική…

Δυο φορές, ναι. Στην αρχή πίστευα ότι στα κέντρα εξωσωματικής πηγαίνουν ηλικιωμένοι, άνθρωποι με σοβαρά ιατρικά θέματα. Αυτό που είδα όμως πηγαίνοντας εκεί ήταν μια μεγάλη αναμονή από νεότατα ζευγάρια και κατάλαβα ότι το πρόβλημα δεν έχει ηλικία. Αυτή τη στιγμή είναι ουρές από νέα ζευγάρια που πηγαίνουν εκεί. Εμείς δεν γνωρίζαμε τι πρόβλημα έχουμε, γιατί ο γυναικολόγος δεν το έβρισκε. Θεωρούσε πως μπορούσαμε να πιάσουμε κανονικά. Μετά την πρώτη εξωσωματική όμως ανακαλύψαμε ότι υπήρχε κάποιο θέμα, το οποίο δεν μπορούσε να φανεί πιο πριν. Έτσι με την δεύτερη φορά πιάσαμε τα παιδιά. Ήμασταν τυχεροί σε αυτό. Θα πω ότι στα σωστά κέντρα γίνεται δουλίτσα, αλλά αν μετά από 3-4 φορές δεν καρποφορήσει το θέμα, καλό είναι να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί για τη συνέχεια, γιατί ταλαιπωρείται πολύ ο οργανισμός της γυναίκας με επαναλαμβανόμενες εξωσωματικές. Έτσι μπορεί να προκύψουν κάποια θέματα υγείας στο μέλλον.

Κοστίζει αρκετά μια τέτοια διαδικασία;

Σε σχέση με το εξωτερικό που ακούω για Αμερική, εδώ είναι τσάμπα. Για τα δεδομένα τα ελληνικά δεν είναι τσάμπα, αλλά όχι και κάτι απλησίαστο. Είναι κάτι εφικτό για τον μέσο Έλληνα. Από ό,τι μάθαμε πάντως, γιατί πήγαμε σε αρκετούς μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο κέντρο, όλοι ακολουθούν την ίδια πάνω κάτω μέθοδο. Δεν υπάρχουν μαγικά μαντζούνια, υπάρχει μια συγκεκριμένη επιστήμη που πάνω-κάτω την ακολουθούν όλοι. Οπότε μην παραμυθιάζονται ότι κάποιος ξέρει κάποιο μαγικό κόλπο που κάποιος άλλος δεν το ξέρει και σε αυτόν τον κάποιον πρέπει να πληρώσεις μια μικρή περιουσία. Να προσέχει ο κόσμος και να ζητάει και δεύτερη και τρίτη γνώμη.

Κάνοντας την πρώτη εξωσωματική και μην έχοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα, σας πήρε από κάτω;

Από την πρώτη και στη δεύτερη, άντε και στην τρίτη, αν είσαι αποφασισμένος και δεν έχεις κάποιο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα προχωράς. Μετά από εκεί και πέρα αρχίζεις και το σκέφτεσαι διαφορετικά. Σ’ εμάς μετά την πρώτη εξωσωματική μάθαμε το πρόβλημα, οπότε ήταν θέσφατο ότι θα πηγαίναμε και για δεύτερη προσπάθεια.

Λόγω του ότι δεν ήταν μια εύκολη εγκυμοσύνη, κάνατε κάποιο τάμα;

Η γυναίκα μου έταξε τα παιδιά μας στον Άγιο Εφραίμ και στον Άγιο Ραφαήλ, γι’ αυτό κι έχουν ονόματα πολύ χαρακτηριστικά. Το ένα λέγεται Κωνσταντίνος-Εφραίμ και το άλλο Γιώργος-Ραφαήλ. Πιστεύω στον Θεό, αλλά όχι σαν τη γυναίκα μου.

Θα κάνατε τρίτο παιδί;

Αυτή τη στιγμή έχουν καεί τα μπατζάκια μου, θα δούμε (γέλια).