Χρήστος Ανθόπουλος: Η εξομολόγηση για τις κρίσεις πανικού και την πίστη στον Θεό

Χρήστος Ανθόπουλος

"Ήθελα να κάνω περισσότερα πράγματα από όσα μπορούσα, όπως και να έχω τον έλεγχο στο καθετί, κάτι που αντικειμενικά δεν είναι εφικτό", παραδέχεται ο παρουσιαστής του Action24.

Συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες TV και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα παραχώρησε ο Χρήστος Ανθόπουλος. Ο γνωστός παρουσιαστής αναφέρθηκε στην περιπέτεια που πέρασε με τις κρίσεις πανικού αλλά και τη στενή σχέση που διατηρεί με τη θρησκεία.

Ποια αλήθεια σας έχει βοηθήσει στη διαδρομή της ζωής σας;

Σε κάθε δυσκολία σκέφτομαι πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζω τη δεδομένη στιγμή, έπειτα από ένα εύλογο διάστημα, θα το βλέπω με τελείως διαφορετική οπτική. Δηλαδή, αν σε απασχολεί κάτι έντονα τώρα, είναι πιθανόν σε δύο μήνες να μην του δίνεις την ίδια βαρύτητα. Η συγκεκριμένη οπτική ζωής με βοήθησε να γίνω περισσότερο ευτυχισμένος, γιατί αντιμετωπίζω καθετί χαλαρά.

Ποια είναι η κυριότερη δυσκολία που έχετε περάσει;

Για κάποιο διάστημα είχα κρίσεις πανικού. Ήθελα να κάνω περισσότερα πράγματα από όσα μπορούσα, όπως και να έχω τον έλεγχο στο καθετί, κάτι που αντικειμενικά δεν είναι εφικτό. Αυτό μου προκάλεσε κρίσεις πανικού.

Κάνατε ψυχοθεραπεία;

Πήγα σε ψυχολόγο μια φορά. Έκανα μία συνεδρία και η αλήθεια είναι πως με ξεμπλόκαρε αμέσως. Ουσιαστικά με «ξεκλείδωσε» σε κάποια κομμάτια. Με βοηθούν πολύ όμως και οι συζητήσεις με τον επίσκοπο Πρόδρομο.

Τι σας έχει διδάξει η πνευματικότητα;

Ότι το να είσαι ταπεινός και σωστός σε οδηγεί στην ευτυχία.

Ο Χρήστος Ανθόπουλος είχε μιλήσει πρόσφατα για το συγκεκριμένο θέμα και στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐδα Νέγκα.