Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Πάντα μετά τον έρωτα έγραφα για τον έρωτα»

Χριστόφορος Παπακαλιάτης

"Ο έρωτας μπορεί να είναι η αφορμή προκειμένου να πεις κι άλλα πράγματα" διευκρινίζει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Με αφορμή την μεγάλη επιτυχία του Maestro, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παραχώρησε μια διαφορετική, εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Down Town την οποία και επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Φανή Πλατσατούρα. Σε αυτήν ο αγαπημένος δημιουργός κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που δέχθηκε από πρώην συνεργάτες τους, ανάμεσα τους και η Βίκυ Παπαδοπούλου.

Οι δυο τους, άλλωστε, είχαν συνυπάρξει σε έναν δύσκολο έρωτα, για δυο χρόνια, στην επιτυχημένη σειρά «Δυο μέρες μόνο» που προβλήθηκε στο Μεγάλο Κανάλι.

Όλες οι δημιουργίες σου έχουν ως βασικό συστατικό τον έρωτα. Ο έρωτας είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσης για σένα; Γράφεις πιο πολύ όντας ερωτευμένος ή πληγωμένος;

Όντας ερωτευμένος το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να γράψω. Αφού τον έχω τον έρωτα, γιατί να γράψω γι’ αυτόν; Μετά όμως… Πάντα μετά τον έρωτα έγραφα για τον έρωτα. Αν και πλέον έχω σταματήσει να γράφω αντιδραστικά. Σεναριακά, δεν είναι μόνο ο έρωτας το ζητούμενο. Μπορεί να είναι η αφορμή προκειμένου να πεις κι άλλα πράγματα. Πιο ουσιαστικά.

Αν έκανες μια ευχή εκ των προτέρων ήξερες ότι θα γίνει πραγματικότητα, ποια θα ήταν αυτή;

Να γίνουν γύρω μου τα πράγματα πιο εύκολα, πιο ισορροπημένα και άρα πιο δημιουργικά. Να μην υπάρχει τόση βία και ταραχή.