Χριστίνα Τσάφου για Σούλα Αθανασιάδου: «Είχαμε μία αγάπη τεράστια και μία δυνατή φιλία»

Χριστίνα Τσάφου

«Ήταν μία συγκινητική γυναίκα, υπέροχη με χιούμορ. Έπαιζε με μοντέρνο τρόπο, παρόλο που ήταν μεγαλύτερη», είπε η Χριστίνα Τσάφου.

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Γιώργο Μουλά έδωσε συνέντευξη η Χριστίνα Τσάφου. Η ηθοποιός μίλησε για τις αποκαλύψεις στο χώρο του θεάτρου, αλλά και για τη Σούλα Αθανασιάδου που έφυγε προ μηνών από τη ζωή.

Θα ήθελα να μου πείτε και για το θέατρο, πώς το βλέπετε, με το ξεκαθάρισμα που έγινε σε πρόσωπα, με τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

Πιστεύω ότι καλώς έγινε ό,τι έγινε. Καλώς μίλησαν οι άνθρωποι και βρήκαν το κουράγιο κάποιοι να μιλήσουν. Και δεν ξέρω πόσοι άλλοι είναι που δεν βρίσκουν αυτό το κουράγιο να μιλήσουν και δεν τους κατηγορώ, ούτε μπορώ να τους το καταλογίσω γιατί ο καθένας έχει μέσα του μεγάλο βάρος.

Είναι πολύ δύσκολο να βγεις και να μιλήσεις γιατί δεν θέλει και πολύ για να γυρίσει το πράγμα εναντίον σου. Είμαι υπέρ αυτού του πράγματος και αν αυτοί οι άνθρωποι είναι αθώοι, να αθωωθούν. Πρέπει να υπάρξει μια δικαιοσύνη τέλος πάντων, γιατί καλό είναι αυτό που έγινε, αλλά μήπως μαζί με τα ξερά καούν και τα χλωρά.

Οι θύτες θα μπορέσουν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στον χώρο του θεάτρου;

Είμαστε περίεργοι οι άνθρωποι και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Είναι δύσκολο πολύ, αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Αν ένας κατηγορούμενος που είναι ταλαντούχος αθωωθεί μπορεί και ο κόσμος να θελήσει να τον δει ξανά.

Η κυρία Σούλα Αθανασιάδου με την οποία είχατε συνεργαστεί, έφυγε από τη ζωή και το μάθαμε μετά από αρκετούς μήνες.

Με την Σούλα Αθανασιάδου δουλέψαμε μαζί στο Θέατρο Τέχνης. Μέναμε κοντά. Είχαμε μία αγάπη τεράστια και μία δυνατή φιλία. Θυμάμαι πως όταν γέννησα, ήρθε στο σπίτι μου για να μου ευχηθεί για το μωρό. Ήταν μία συγκινητική γυναίκα, υπέροχη με χιούμορ. Έπαιζε με μοντέρνο τρόπο, παρόλο που ήταν μεγαλύτερη.