Χριστίνα Τσάφου: «Ένας χωρισμός είναι ένα πένθος, χρειάστηκε να παλέψω μόνη μου»

Χριστίνα Τσάφου

"Εγώ δηλαδή που ήμουν 24 χρόνια με τον άντρα μου, είχαμε μια ολόκληρη κοινή ζωή και είναι πολύ δύσκολο μετά να το αντιμετωπίσεις" δήλωσε η Χριστίνα Τσάφου.

Η Χριστίνα Τσάφου έδωσε συνέντευξη στο Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού και μίλησε μεταξύ άλλων για το διαζύγιό της και πως προσαρμόστηκε με τα νέα δεδομένα στη ζωή της.

Έχετε πάρει διαζύγιο. Ένας χωρισμός είναι ένα μικρός θάνατος όπως λένε;

Αυτό το πρώτο άκουσα από τον ψυχολόγο που πήγα μετά το διαζύγιό μου. Μου είπε ότι είναι ένα πένθος που μάλιστα μπορεί να κρατήσει αρκετό καιρό. Για να λέμε την αλήθεια, ένας χωρισμός είναι ένα πένθος γιατί ακόμα κι αν θέλεις να χωρίσεις, είναι ένας μικρός ακρωτηριασμός. Εγώ δηλαδή που ήμουν 24 χρόνια με τον άντρα μου, είχαμε μια ολόκληρη κοινή ζωή και είναι πολύ δύσκολο μετά να το αντιμετωπίσεις. Χρειάστηκε να τα παλέψω όλα μόνη μου, όπως κι έγινε.

Σας λείπει η συντροφικότητα;

Δεν μου λείπει καθόλου η συντροφικότητα. Είμαι πολλά χρόνια μόνη μου, γύρω στα δέκα πέντε. Στην αρχή είχα τον αγώνα να φροντίσω χίλια πράγματα μόνη μου και όταν ας πούμε πως κάπως ηρέμησα, είχα μάθει μόνη μου. Σε αυτή την ηλικία τι σχέση να χτίσεις; Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις, αλλά δεν ανήκω σε αυτές.