Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου: Η ζωή της, ο άντρας της που λάτρεψε και η «συγγενική» σχέση με την Νατάσα Ράγιου

Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου

Δημοσιογράφος και τηλεκριτικός που τα έλεγε πάντα έξω από τα δόντια υπήρξε η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου που έφυγε σήμερα το απόγευμα από ανακοπή καρδιάς.

Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου ήταν εκείνη που καθιέρωσε ουσιαστικά τον ρόλο τηλεκριτικός στην Ελλάδα. Ξεκίνησε την καριέρα της στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και εργάστηκε σε μεγάλες εφημερίδες αρθρογραφώντας αλλά και κάνοντας καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και μάλιστα υπήρξε η πρώτη γυναίκα που είπε δελτίο στην Κρατική τηλεόραση.

Ήταν εκείνη που έβγαλε όπως λέμε στη δημοσιογραφία τη Νατάσα Ράγιου και από τότε δε χώρισαν ποτέ…  Mέχρι το τέλος αφού η Νατάσα ήταν μαζί της στο νοσοκομείο που άφησε την τελευταία της πνοή.

Η Χριστίνα είχε γράψει στο προφίλ της στο facebook για τη Νατάσα Ράγιου

«Μαθήτρια, συνάδελφος,φίλη, κουμπάρα(αρραβώνας, πολιτικός -θρησκευτικός γάμος μετά του εξαιρετικού και πολύ ανεκτικού Αλέξη και νονά του γιου της, του υπέροχου Φάνη)και κόρη..Έτσι εξελίχθηκε η σχέση μας στην πορεία αυτών των πολλών ετών από την ημέρα που θέλησε να εγκαταλείψει τη γαλλική φιλολογία και να γίνει δημοσιογράφος. Για την πολιτική δεν εχω ευθύνη, μόνο συμπαράσταση»

H Xριστίνα παντρεύτηκε τον Μέμο Φαράκο δημοσιογράφο και ιδρυτικό μέλος του Mega, τον οποίο λάτρευε και τον έχασε το 2013. Δεν ξεπέρασε ποτέ το θάνατό του. Δεν απέκτησαν μαζί παιδιά αλλά η Χρισίνα αγαπούσε τα παιδιά και τα εγγόνια του σαν δικά της.

Πηγή: Tlife