Χριστίνα Αλεξανιάν για Πανθέους: «Δεν θα γίνει αντιγραφή της παλιάς επιτυχίας, είναι μία καινούργια δουλειά»

Αλεξανιάν Πανθέοι

Η γνωστή ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ.

Στο ένθετο Τύπος TV του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Αλεξανιάν. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στη δημοσιογράφο Κατερίνα Θεοδωροπούλου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμμετοχή της στη νέα μεγάλη παραγωγή μυθοπλασίας, με τίτλο «Οι Πανθέοι», που έρχεται το φθινόπωρο στον ΣΚΑΪ.

«Είμαι από αυτούς που θυμούνται αμυδρά τους πρώτους «Πανθέους». Θυμάμαι την Κάτια Δανδουλάκη, εκείνη ήταν το πιο εμβληματικό πρόσωπο. Με κάλεσα από την εταιρία παραγωγής του κ. Καραγιάννη και χάρηκα πάρα πολύ. Είναι μία σπουδαία παραγωγή με σκηνοθέτη τον Σπύρο Μιχαλόπουλο και ένα μοναδικό καστ ηθοποιών», δηλώνει η Χριστίνα Αλεξανιάν.

«Δεν πρόκειται για ριμέικ, το έργο του Τάσου Αθανασιάδη προσεγγίζεται με μία άλλη οπτική. Δεν θα γίνει αντιγραφή της παλιάς επιτυχίας. Είναι μια καινούργια σειρά και δουλειά», τονίζει η ηθοποιός στη συνέχεια.

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει εντατικά; Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες;

Ναι, έχουμε ξεκινήσει. Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία κι εγώ αυτό που ξεχωρίζω είναι η ατμόσφαιρα. Προσεγγίζουμε την εποχή του 1940 και αυτό με γοητεύει πολύ. Μου αρέσει να διακτινίζομαι σε άλλες εποχές. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να αποτυπώσεις τον χωροχρόνο και να αναζητήσεις τις αλήθειες του ρόλου.

Ποια ηρωίδα θα υποδυθείτε και πώς την προσεγγίσατε;

Είμαι η Βέτα Πανθέου, μία γυναίκα που έχει δύο κόρες και σύζυγός της είναι ένας από τους Πανθέους (Θανάσης Κουρλαμπάς). Ζορίζεται στον γάμο της, καθώς συμβιώνει με έναν άπιστο άντρα. Κουβαλά όλη αυτή τη γλύκα των γυναικών που έμαθαν να υπομένουν, ωστόσο με πολλές εκπλήξεις.

Μπαίνω στο σετ, έχοντας αγαπήσει αυτή τη γυναίκα και προσπαθώ να τη δικαιώσω. Η καθοδήγηση από τον σκηνοθέτη μας είναι τρομερή. Νομίζω πως μέσα από αυτή τη σειρά θα ταξιδέψουμε όλοι.