Χίλντα Ηλιοπούλου: «Στην παιδική μου ηλικία δεν χόρτασα τον πατέρα μου»

Χίλντα Ηλιοπούλου

«Όταν βλέπω τις ταινίες του, συγκινούμαι, ειδικά όταν ακούω τη φωνή του», λέει η Χίλντα Ηλιοπούλου.

Στο περιοδικό «7 Μέρες tv» και τη Μαρία Ανδρέου έδωσε συνέντευξη η Χίλντα Ηλιοπούλου. Η γνωστή ηθοποιός, που φέτος απολαμβάνουμε στις Άγριες Μέλισσες, μίλησε και για τον αείμνηστο πατέρα της και σπουδαίο ηθοποιό, Ντίνο Ηλιόπουλο.

Πώς νιώθετε βλέποντας ταινίες του πατέρα σας, Ντίνου Ηλιόπουλου, στην τηλεόραση;

Σίγουρα, θα κάτσω και θα τις χαζέψω για μισή ώρα, αν και τις έχω δει χιλιάδες φορές. Τον πατέρα μου τον λάτρευα και τα πιο ωραία κομπλιμέντα για την καλλιτεχνική μου υπόσταση τα άκουσα από εκείνον. Στην παιδική μου ηλικία δεν τον χόρτασα, γιατί έτρεχε με τη δουλειά του, αλλά μετά, όταν μεγάλωσα, ήταν το στήριγμά μου. Με τη μητέρα μου δεθήκαμε πιο πολύ γιατί με φρόντισε και τη φρόντισα, υπήρχε χρόνος.

Τον πατέρα μου δεν τον πρόλαβα εποχή του ασπρόμαυρου κινηματογράφου, αλλά έζησα τη διαδρομή του στον έγχρωμο. Όταν βλέπω τις ταινίες του, συγκινούμαι, ειδικά όταν ακούω τη φωνή του. Ήταν μεγάλη ψυχή και ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος. Μου αρέσει ιδιαίτερα στην ταινία «Ζητείται Ψεύτης», γελάω πολύ. Νιώθω τυχερή που ήταν πατέρας μου και, όταν πέφτω τυχαία πάνω σε ταινία του, δεν μπορώ να μην τη δω.