Χειλάκης – Μαξίμου: «Έγραψαν ότι πεθαίνω τώρα» – «Μας έπαιρναν έντρομοι οι συγγενείς μας»

Αιμίλιος Χειλάκης

«Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει ως ζευγάρι, αλλά μας δυνάμωσε κι άλλο»

Ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας του Αιμίλιου Χειλάκη επτά χρόνια πίσω, ήταν αρκετό για να ξεκινήσει μια έντονη παραφιλολογία στα media. Κάποιοι βιάστηκαν να γράψουν μέχρι και ότι ο ηθοποιός βρίσκεται κοντά στον θάνατο. Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του και επίσης ηθοποιός, Αθηνά Μαξίμου, ξεκαθαρίζουν στο People και τη Φανή Πλατσατούρα τι έχει συμβεί.

Αιμίλιε, πρόσφατα εξομολογήθηκες μια περιπέτεια που είχες περάσει με την υγεία σου. Τι κρατάς από αυτή την ιστορία;

Αιμίλιος: Αυτή η περιπέτεια υγείας συνέβη τον Γενάρη του 2012. Είναι κάτι παλιό, το οποίο έχω αφήσει πίσω μου. Το αποκάλυψα τώρα, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που έδωσα σε μια στήλη των Νέων που λεγόταν Αυτή ήταν η σωτηρία μου. Η δική μου σωτηρία ήταν ο γιατρός μου, ο Χρήστος Γεωργάλας, που ο άνθρωπος ήρθε από το εξωτερικό για να με χειρουργήσει και δεν πληρώθηκε καν. Από εκεί και πέρα, έγινε τεράστιο θέμα στα media ότι πεθαίνω τώρα. «Ο Χειλάκης έχει καρκίνο στον εγκέφαλο και πεθαίνει». Είναι η ηλιθιότητα της πληροφορίας…

Αθηνά: Μας πήραν τηλέφωνο έντρομοι οι συγγενείς μας από την Κρήτη, οι οποίοι διάβασαν σε site «Ο Χειλάκης μπαίνει εσπευσμένα στο νοσοκομείο για εγχείρηση στο κεφάλι λόγω καρκίνου».

Αιμίλιος: Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Δεν έχω καρκίνο, δεν πεθαίνω από καρκίνο, δεν ήταν και τότε μέσα στον εγκέφαλο ο καρκίνος. Ήταν στη βάση του κρανίου, δηλαδή μπροστά από το μάτι. Εντάξει;

Τότε, φοβήθηκες;

Aιμίλιος: Κατάλαβα τι είχε συμβεί δύο μήνες μετά την εγχείρηση. Από την 1η Γενάρη του 2012 έως τις 6 Φλεβάρη, που έγινε η επέμβαση, ήμουν σε ένα συνεχές τρέξιμο με γιατρούς να δω πώς θα γίνω καλά. Έστελνα εξετάσεις σε Ιαπωνία, Γερμανία, Ολλανδία και Καναδά, περίμενα τα αποτελέσματα, μέσα σε 15 μέρες βρήκα τον γιατρό για την εγχείρηση, δεν πρόλαβα να φοβηθώ. Να φανταστείς, είχα πάθει διπλωπία και οδηγούσα, γιατί έπρεπε να ολοκληρώσω ένα σπικάζ. Δύο μήνες μετά συνειδητοποίησα ότι κάποιος απασφάλισε μια πυρηνική βόμβα μέσα στο κεφάλι μου. Κι ότι είμαι όρθιος κι υγιής και ετοιμάζομαι να παίξω Οιδίποδα το καλοκαίρι.

Στις 6 Ιουλίου του 2012, έβλεπε ο γιατρός την αρχοντοκεφαλάρα μου στην Επίδαυρο, αυτός που πέντε μήνες πριν την είχε στο χειρουργικό κρεβάτι και έμπαινε μέσα και έφτιαχνε πράγματα. Εκείνο το βράδυ έβαλε τα κλάματα ο άνθρωπος. Του χρωστάω πολλά. Μέχρι να τον βρω, πήγαινα σε γιατρούς και τους ρωτούσα «Τι έχω;» και μου απαντούσαν «Δεν ξέρουμε» για να μη με ανησυχήσουν. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι είχα γίνει 106 κιλά από τις κορτιζόνες. Και ξαναλέω: Δεν πρόλαβα καν να φοβηθώ. Όλα έγιναν αστραπιαία.

Αθηνά: Εγώ φοβήθηκα. Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει ως ζευγάρι, αλλά μας δυνάμωσε κι άλλο.

*Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Έθνος της Κυριακής

Βάνα Μπάρμπα: Πένθος για την ηθοποιό! “Έφυγε” από τη ζωή η αδελφή της…