Χάρης Σιανίδης: «Δεν έχω να κρύψω τίποτα για την ερωτική μου ζωή»

«Η μπουτονιέρα ήταν κομμάτι του μάρκετινγκ. Η εκκεντρικότητα, σε μια χρυσή εποχή της μόδας, με βοήθησε να ξεχωρίσω».

Ο Χάρης Σιανίδης μίλησε για όλα στον Μαρίνο Βυθούλκα και το περιοδικό People

Η οικογένεια

«Ήμασταν με τη μητέρα μου μέσα στην καμπίνα του κρουαζιερόπλοιου και της είπα τους προβληματισμούς μου. Παρότι είναι 68 ετών και μεγαλωμένη σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα μικροαστικό και αποστειρωμένο, μου έδινε και εξακολουθεί να μου δίνει πολύτιμες συμβουλές. Μου είπε πως δεν πρέπει να κάνω καμία βεβιασμένη κίνηση. Παράλληλα μου εξήγησε πως δεν είναι φτιαγμένοι όλοι οι άνθρωποι για να κάνουν παιδιά. Το παιδί δεν είναι ένα σκυλί. Θέλει θυσίες και προσήλωση. Εγώ, από την άλλη, έχω μια έντονη ζωή με πολλά ταξίδια και άστατα ωράρια. Βέβαια, δεν είναι κάτι που το αποκλείω».

Η περίοδος της μπουτονιέρας

«Όλη μου η ζωή είχε γίνει βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου. Από τα 18 μου, όταν ξεκίνησα ως στιλίστας, έπρεπε να ξεχωρίσω. Ήμουν ένα παιδί από τη Δραπετσώνα του Πειραιά, χωρίς διάσημους γονείς και φανταχτερές γνωριμίες. Έπρεπε να είμαι διαφορετικός για να αποσπάσω την προσοχή. Η μπουτονιέρα ήταν κομμάτι του μάρκετινγκ. Η εκκεντρικότητα, σε μια χρυσή εποχή της μόδας, με βοήθησε να ξεχωρίσω. Όταν ήμουν 25 ετών, κάποια άτομα θέλησαν να δημιουργήσουν λάθος εντυπώσεις γύρω από το όνομά μου, προκειμένου να μειώσουν την επαγγελματική μου υπόσταση. Το σύστημα ήθελε να με πετάξει, διότι έβλεπε πως έπαιρνα κι εγώ μερίδιο από την πίτα» εξηγεί.

Η προσωπική του ζωή

«Δεν μπορώ να προσποιούμαι. Ας μη με δεχθεί η τάδε κυρία της Εκάλης, ο εφοπλιστής και ο πρίγκιπας. Δεν μπορώ να κάνω μια ζωή που δεν τη θέλω, απλά και μόνο για να γίνω αποδεκτός σε κάποιους κύκλους. Είμαι ο Χάρης, είμαι 34 χρόνων, δεν έχω να κρύψω τίποτα, ούτε για την ερωτική, ούτε για την προσωπική μου ζωή. Ίσως για κάποιους είμαι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αλλά από τη δουλειά σου αποδεικνύεις τι αξίζεις. Και να σου πω και κάτι άλλο; Δεν υπάρχουν ανταγωνιστές, διότι το μεγαλύτερό μου προσόν είναι τα νιάτα μου. Αυτή τη δουλειά δεν θα την έκανα στα 50 μου. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με event management, ομορφιά, δημόσιες σχέσεις και διασκέδαση, ο μεγαλύτερος σου εχθρός είναι να είσαι παλιακός. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία είμαι εγώ. Είναι ένα one man show που σου δίνει τα πάντα και σου παίρνει την ψυχή. Πρέπει να ανέχεσαι τον καθένα, να είσαι σε συνεχή εγρήγορση, να εφευρίσκεις λύσεις. Είναι δύσκολος χώρος και οι άνθρωποι που συναναστρέφεσαι πολύ ιδιαίτεροι. Πολλές φορές, όση υπομονή και να κάνεις, αλλοιώνεται ο χαρακτήρας σου. Κι εγώ δεν θέλω να βρεθώ στο τρελάδικο, ούτε να είμαι με συνταγές ψυχοφαρμάκων. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν κάθομαι λεπτό, ετοιμάζω δεκαπέντε διαφορετικά projects για το χειμώνα».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.