Χάρης Ρώμας: «Στο Epsilon ήταν αυτό που λες… ας αυτοκτονήσω, ας δέσω μια πέτρα στο λαιμό και να πέσω»

Χάρης Ρώμας

«Ήταν η πλήρης καταστροφή της αισθητικής»

Ο Χάρης Ρώμας μίλησε στην εκπομπή «SamTimes» του Grtimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αποχώρησή του από την τηλεόραση μετά το “Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο”, αλλά και στην επιστροφή του με το σίκουελ του “Καφέ της Χαράς”.

«Το Καφέ της Χαράς επιστρέφει στις 17 Ιανουαρίου. Έφυγα από την τηλεόραση πριν τη κρίση, ακριβώς γιατί αισθανόμουν ένα βάρος. Από την τηλεοπτική μου πορεία είχα ταυτιστεί με την έννοια του τηλεοπτικού σταρ, ήμουν ένας πρωταγωνιστής με μεγάλες επιτυχίες. Είχα φτάσει σε σημείο να με πνίγει αυτό.

Αισθανόμουν ότι είχα υποχρέωση απέναντι στη θεατρική μου πορεία να γράψω θεατρικά έργα. Πήρα την απόφαση να φύγω μετά το Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο, το είπα στην Άννα Χατζησοφιά, ότι θέλω να κάνουμε κάτι διαφορετικό, το Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο, να αφήσουμε ένα στίγμα τέτοιο και να αποχαιρετήσουμε, τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ήταν δύσκολη απόφαση γιατί και τα λεφτά ήταν καλά και η σχέση μου με την Άννα ήταν μια σχέση ζωής. Τώρα η σχέση μας είναι σαν να μην έχει περάσει μια μέρα. Τότε κι εκείνη σοκαρίστηκε γιατί αλλάζει η ζωή, αλλάζει η καθημερινότητά σου. Μου έλειψε η τηλεόραση και όταν αποφάσισα να γυρίσω, κανείς δεν με περίμενε.

Ζητάω κάποιες προϋποθέσεις στη δουλειά και γι’ αυτό δεν δούλεψα με το Epsilon, γιατί δεν υπήρχε καμία προϋπόθεση. Ήταν η πλήρης καταστροφή της αισθητικής. Ήταν αυτό που λες… ας αυτοκτονήσω, ας βάλω μια πέτρα στο λαιμό και να πάω να πέσω», είπε μεταξύ άλλων ο Χάρης Ρώμας.