Το ατύχημα Ελληνίδας ηθοποιού που δεν ήξερε κανείς! «Έκαψα όλο το πρόσωπό μου και…»

Μαίρη Σταυρακέλη

«Άναψα το μάτι της κουζίνας κι έβαλα ελάχιστο λάδι μέσα στην κατσαρόλα, βγήκα στον κήπο μου…».

Στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού έδωσε συνέντευξη η Μαίρη Σταυρακέλη, η οποία αποκάλυψε το ατύχημα που είχε πάθει στην κουζίνα της και είχε ως αποτέλεσμα να κάψει το πρόσωπό της και το δεξί της χέρι.

[dfp_ads id=236982]

Ποια ήταν η δεύτερη δύσκολη στιγμή που έζησες;

Κάτι που πέρασα εγώ… Το δεύτερο καλοκαίρι της παράστασης «Άντρες έτοιμοι για όλα» έκαψα όλο μου το πρόσωπο, τώρα δεν φαίνεται τίποτα απολύτως, ήταν κάτι σαν θαύμα.

Πώς συνέβη αυτό;

Έγινε κάτι βλακώδες. Άναψα το μάτι της κουζίνας κι έβαλα ελάχιστο λάδι μέσα στην κατσαρόλα, βγήκα στον κήπο μου να κόψω φρέσκο δεντρολίβανο και μπαίνοντας μέσα, έχει πάρει φωτιά η κατσαρόλα, την πιάνω, γιατί φοβήθηκα ότι θα πάρει φωτιά η βιβλιοθήκη που ήταν δίπλα στην κουζίνα. Εκεί που πηγαίνω να αφήσω κάτω την κατσαρόλα, στο πάτωμα, ήρθε το σκυλί μου και δεν μπόρεσα, γιατί θα έκαιγα το Σεβάχ, γυρνώντας να την αφήσω πιο δεξιά όμως, με έπιασε το ρεύμα της μπαλκονόπορτας που είχα πίσω μου κι έκαψα όλο το δεξί μου χέρι και όλο το πρόσωπό μου. Κάηκα ολόκληρη.

Μαίρη Σταυρακέλη

Πώς το αντιμετώπισες εκείνη τη στιγμή;

Έριξα αλόη και μια κεραλοιφή που είχα, έβαλα επάνω στο κεφάλι μου μια εσάρπα, δεν φαινόταν τίποτα και πήγα στο νοσοκομείο. Δεν το ήξερε κανείς, λίγοι άνθρωποι μόνο, που και σε εκείνους δεν το είπα αμέσως, ήθελα να το περάσω μόνη μου, γιατί ήταν πολύ αγριευτικό αυτό που έβλεπες.