Άρης Σερβετάλης: Θα ενσαρκώσει τον Άγιο Νεκτάριο στο «Man of God»

Άρης Σερβετάλης

Πότε θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες;

Ταινία γίνεται ο βίος του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, και πρωταγωνιστής του «Man of God» θα είναι ο Άρης Σερβετάλης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, στην ταινία θα συμμετάσχουν πολύ γνωστά ονόματα χολιγουντιανών αστέρων.

Όπως αναφέρει το Orthodoxia News Agency, η Αμερικανίδα σκηνοθέτις Ελένα Πόποβιτς, ταξιδεύοντας το 2012 από την Σερβία για το Λος Άντζελες σε ένα ταξίδι ρουτίνας, διάβασε τον βίο του Αγίου Νεκταρίου και εμπνεύστηκε το σενάριο. Το φιλμ θα είναι στην αγγλική γλώσσα και τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο, σε διάφορα μέρη από όπου πέρασε ο Άγιος Νεκτάριος, όπως η Χίος, η Κωνσταντινούπολη, τα Ιεροσόλυμα και η Αίγυπτος. Γυρίσματα θα γίνουν και στο δωμάτιό του στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, το οποίο παραμένει ατόφιο και αποτελεί τόπο προσκυνήματος των πιστών.

Στις 9 Νοεμβρίου του 2020 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του αγίου και η ταινία αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες λίγους μήνες αργότερα. Ο Άρης Σερβετάλης θα ενσαρκώσει την ασκητική μορφή του Αγίου Νεκταρίου.