Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτή είναι η νέα εκπομπή μαγειρικής

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Είναι έτοιμη να μεταφέρει τις υπεροχές μαγειρικές της γεύσεις στους τηλεθεατές...

Ανανεωμένη, φρέσκια και με γεύση Αιγαίου, επιστρέφει, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, με τη νέα της εκπομπή «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα» μέσω του Cosmote Tv. Με οδηγό την Ελληνίδα chef, η σειρά μας μεταφέρει τις παραδοσιακές μυρωδιές από οκτώ νησιά: Νάξο, Πάτμο, Ίο, Σαντορίνη, Θηρασιά, Κω, Ρόδο και Λειψούς.

Από τα επεισόδια που είναι αφιερωμένα στη Σαντορίνη δε θα μπορούσε να λείπει και μία ιδιαίτερη συνταγή για φάβα. Στη Θηρασιά τις εντυπώσεις κλέβουν οι άνυδρες λευκές μελιτζάνες με χλωρό τυρί, όπως επίσης το τυράβγουλο, μια εκδοχή στραπατσάδας που έχει και κολοκύθι. Στη Νάξο το μενού έχει μαριδάκι με δεντρολίβανο και γλυκιά σεφουκλωτή, την τοπική πίτα με σέσκουλα. Στην Ίο ξεχωρίζουν οι ρεβιθοκεφτέδες με πολλά αρωματικά βότανα και τα καλασούνια με νιώτικη φρέσκια μυζήθρα και μέλι.

Στην Πάτμο δύο είναι τα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κανείς: την πατινιώτικη πίτα και τα πουγγιά, το παραδοσιακό γλυκό για κάθε γιορτή. Με φύλλο τραγανό και γέμιση σιροπιασμένης καρυδόψυχας και αμυγδαλόψυχας, τα πουγγιά είναι αληθινό κέντημα ζαχαροπλαστικής.

Στους Λειψούς οι ανεκτίμητες μαμάδες του Αιγαίου μαγειρεύουν τα παραδοσιακά ξεροτήγανα και ψητό κατσικάκι, γεμιστό με εντόσθια. Στην Κω μαθαίνουμε τη μαεριά, το παραδοσιακό κέρασμα στις ονομαστικές γιορτές.

Στα επεισόδια για τη Ρόδο, θα δούμε ένα από τα λιγότερο γνωστά φαγητά, τη ροδίτικη κουλουρία, με κοτόπουλο και χειροποίητο ζυμαρικό από τοπικό αλεύρι ολικής άλεσης.

Η λατρεμένη σε όλους Αργυρώ, είναι έτοιμη να σαλπάρει και να μεταφέρει στους τηλεθεατές τις μοναδικές εμπειρίες που θα ζήσει…

Η σειρά θα προβληθεί στο Cosmote History HD, στις 20:00, στις ημερομηνίες: 23/9 – Νάξος, 25/9 – Ίος, 27/9 – Σαντορίνη (Μέρος Α’), 30/9 – Σαντορίνη (Μέρος Β’), 2/10 –  Κως, 4/10 – Πάτμος, 7/10 – Λειψοί, 9/10 – Ρόδος (Μέρος Α’) και 11/10 – Ρόδος (Μέρος Β’).