Αργύρης Παπαργυρόπουλος: «Δεν έχω ούτε σύνταξη, η ζωή μου δεν είναι εύκολη»

Αργύρης Παπαργυρόπουλος

«Έφτασα στο σημείο να έχω σπίτια στο Λονδίνο και καταθέσεις. Αλλά, όπως σου είπα και πριν, έφυγαν όλα»

Στο περιοδικό People και τον Μαρίνο Βυθούλκα έδωσε συνέντευξη ο γνωστός επιχειρηματίας Αργύρης Παπαργυρόπουλος, ο οποίος μίλησε και για την οικονομική του κατάσταση, τονίζοντας πως δεν έχει ούτε σύνταξη.

Αν κάποιος βάλει το όνομά του στη μηχανή αναζήτησης της google, θα διαβάσει πως οι τράπεζες έβγαλαν σε πλειστηριασμό τρία ακίνητα στο Κολωνάκι, αλλά κι άλλες ειδήσεις που τον θέλουν να βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ύστερα από την αποχώρησή του από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

«Όλα έχουν φύγει. Δεν ντρέπομαι να στο πω. Δεν ζητάω οίκτο, αλλά ζητάω δικαίωση. Αισθάνομαι πως αδικήθηκα από το κράτος. Όταν πήγα στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, έβαλα 1,5 εκατ. ευρώ για να το φτιάξω από την αρχή και στο τέλος έχασα 5 εκατ. ευρώ. Πλήρωνα κάθε χρόνο μίσθωμα 330.000 ευρώ κι όταν ζήτησα να μου κάνουν μείωση, το κράτος δεν το δέχτηκε, με αποτέλεσμα να με διώξουν κι αυτός που το πήρε έπειτα από μένα να δίνει 61.000 ευρώ τον χρόνο. Αυτά δεν γίνονται. Το Δημόσιο, πλέον, το φοβάμαι κι είμαι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των έξυπνων μυαλών», είπε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος.

Έπειτα από τόσα χρόνια, πολλοί ίσως να φαντάζονται πως είναι πολύ δύσκολο να έχει μείνει χωρίς χρήματα ο Παπαργυρόπουλος, από τη στιγμή που διαχειριζόταν εκατομμύρια ευρώ. «Δεν έχω ούτε σύνταξη. Η εταιρεία μου είναι ακόμα ανοιχτή. Μάζεψα γύρω στους 300 μήνες φυλακή από εφορία, ΙΚΑ και ΦΠΑ. Δεν άφησα, όμως, κανέναν απλήρωτο από το προσωπικό και τους συνεργάτες μου. Δεν θα σου πω ψέματα: Η ζωή μου δεν είναι εύκολη.

Προσπαθώ, όμως, να έχω την αξιοπρέπειά μου και βιοπορίζομαι με τα λεφτά που βγάζω. Δεν παίρνω από πουθενά αλλού. Επίσης, χαίρομαι που κανείς δεν θα βρει να πει κάτι κακό για μένα. Από συνεργάτες μέχρι τον τελευταίο μου υπάλληλο. Η προίκα που θα αφήσω στα παιδιά μου θα είναι το όνομά μου. Τη συνείδησή μου την έχω καθαρή και αντιλαμβάνομαι πως δεν είχα επιτυχία σε όλα. Έφτασα στο σημείο να έχω σπίτια στο Λονδίνο και καταθέσεις. Αλλά, όπως σου είπα και πριν, έφυγαν όλα», είπε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφόρησε με το Έθνος της Κυριακής