Απόστολος Μαγγηριάδης: «Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία, υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα»

Απόστολος Μαγγηριάδης

"Στιγμάτισε την πρώτη χρονιά του μεταπτυχιακού μου εξηγεί ο Απόστολος Μαγγηριάδης.

Με αφορμή το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Απόστολος Μαγγηριάδης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον Γιάννη Βίτσα. Μεταξύ άλλων, δε, ο γνωστός δημοσιογράφος και άνκορμαν μίλησε για την περίοδο που ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και έζησε μια συγκλονιστική εμπειρία λόγω τρομοκρατικής επίθεσης.

Ήσαστε μόλις δέκα μέρες φοιτητής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους,

Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Ήταν η μέρα που άλλαξε ο κόσμος. Από την μεγάλη ευφορία που κυριαρχούσε στα ’90s, ότι η παγκοσμιοποίηση είναι η απάντηση στα πάντα, ότι ο κόσμος δεν έχει σύνορα και η σύγκρουση των πολιτισμών δεν υφίσταται πλέον, ξαφνικά συνέβη η 11η Σεπτεμβρίου και ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται και να αντιλαμβάνεται ότι η τρομοκρατία είναι εδώ.

Τότε ήσασταν μόλις 22 χρονών. Πως διαχειριστήκατε αυτή την τραγωδία;

Επειδή ήταν ένα κοσμοϊστορικό γεγονός, θα σας έλεγα ότι στιγμάτισε την πρώτη χρονιά του μεταπτυχιακού μου, διότι η Νέα Υόρκη, ίσως η πιο ζωντανή πόλη στον κόσμο, έπρεπε να μεταβολίσει μια τεράστια τραγωδία. Στην πραγματικότητα, τη χειρότερη ημέρα στην ιστορία της. Κι εμάς, που ζούσαμε εκεί και αποτελούσαμε κομμάτι της πλέον, μας έκανε να ωριμάσουμε λίγο πιο γρήγορα.

Με τους φίλους σας, όταν βγαίνατε έξω, φοβόσασταν;

Παρότι αμέσως μετά η Νέα Υόρκη πήρα πάρα πολύ αυστηρά μέτρα, ναι, υπήρξαν κάποιες στιγμές, όταν ήμουν με πολύ κόσμο, που φοβήθηκα. Στη συνέχεια, όμως, συνηθίζεις και αποφασίζεις ότι δεν θέλεις να ζεις με τον φόβο. Λες «εγώ θα απολαύσω τη ζωή στην πιο επιδραστική πόλη του κόσμου και δεν πρόκειται να αφήσω την τρομοκρατία να με φοβίσει».