Η αποκάλυψη της Ελπίδας για τη συμμετοχή της στη Eurovision

Ελπίδα

Το 1979 η Ελπίδα εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ισραήλ με το τραγούδι "Σωκράτης" κερδίζοντας την 8η θέση.

Η τραγουδίστρια μιλώντας στην εφημερίδα Espresso και στην Μαρία Ανδρέου αποκαλύπτει για τη συμμετοχή της στην Eurovision, αλλά την επιλογή του τραγουδιού.

Πώς φτάσατε να κάνετε μια Ευρώπη να τραγουδά το «Σωκράτη, εσύ σούπερσταρ»;

Είχε προηγηθεί μια χρυσή δεκαετία, όπου δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω έξω, καθώς γινόταν χαμός από τους θαυμαστές. Ο γλυκός μου πατέρας ήταν παντού δίπλα μου να με συνοδεύει. Το 1972 τραγουδούσα στα Δειλινά, σε ένα σχήμα με Πάριο, Νταλάρα, Διονυσίου, Αλεξίου, Λιζέτα Νικολάου.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τη Eurovision!

Θυμάμαι ότι δουλέψαμε τέσσερα χρόνια και ήρθε και ο Τόλης Βοσκόπουλος, Τραγουδούσαμε επτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς ρεπό και ήμασταν γεμάτοι. Θυμάμαι πάλι στα Δειλινά ένα άλλο σχήμα, για το οποίο ο κόσμος έκανε ουρά. Μητροπάνος, Μητσιάς, Βίσση, Τσανακλίδου, Πασχάλης, εγώ και ο Χάρρυ Κλυνν. Σκίζαμε! Από το 1976 άρχισα να στέλνω τραγούδια για τη Eurovision, αλλά δεν περνούσα. Με φωνάζουν το 1977 για το «Μάθημα Σολφέζ» και δεν ήθελα να πάρω μέρος. Επιθυμούσα να πάω μόνη μου στον διαγωνισμό. Πες με ψώνιο, πίστευα στις δυνάμεις μου. Το 1979 στέλνω δυο τραγούδια, το «Σωκράτη, εσύ σουπερστάρ» και την «Ντισκοτέκ». Πέρασε ο «Σωκράτης και όπως μου έχουν πει, το τραγούδι αυτό έχει μπει στα 12 καλύτερα της διοργάνωσης.

Ξέρετε όμως ότι με τη «Ντισκοτέκ» έχετε φτάσει σήμερα στα αυτιά των νέων;

Φοβερό! Και να σκεφτείτε ότι απέχω από το τραγούδι εδώ και 20 χρόνια. Στα κλαμπάκια, μάλιστα, παίζεται όχι μόνο η διασκευή της από τα Ημισκούμπρια, αλλά και η αρχική βερσιόν. Αν δεν ήταν αυτό το κομμάτι, οι νέοι δεν θα με ήξεραν καθόλου!