Αποκάλυψη για τη Ρένα Βλαχοπούλου: «Της είπα τα κάλαντα και μου έδωσε ένα δίφραγκο! Μου είπε ότι…»

Ρένα Βλαχοπούλου

«Κοίταζα με απορία μία εκείνη και μία την παλάμη μου με το δίφραγκο και…».

Στην εφημερίδα Real και τον Βασίλη Μπουζιώτη έδωσε συνέντευξη ο Μάριος Φραγκούλης, που αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία με τη θεία του, τη Ρένα Βλαχοπούλου.

[dfp_ads id=236982]

Είσαι ανιψιός της Ρένας Βλαχοπούλου. Θα ήθελα να μου την περιγράψεις με στοιχεία που δεν γνωρίζουμε για εκείνη. Πώς ήταν σαν θεία, σαν άνθρωπος κάτω από τη σκηνή και εκτός πλατό…

Η θεία Ρένα κέρδισε τις καρδιές όλου του κόσμου με τον αυθορμητισμό της και το πηγαίο χιούμορ της. Έτσι ακριβώς ήταν και στη ζωή και με κέρδισε κι εμένα. Με επηρέασε σε πάρα πολλά επίπεδα, κυρίως στο ότι μέσα από πολύ σκληρή δουλειά βρίσκεις την ελευθερία της έκφρασής σού και ότι, πολύ απλά, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ήταν η πρώτη που πήγαινε στο θέατρο και η τελευταία που έφευγε. Μου είχε πει χαρακτηριστικά: «Είδες, Μάριε, τι τραβάμε για να βγάλουμε το ψωμί μας;». Θα σου πω μια ιστορία που θυμάμαι σαν να ήταν χθες: ως μικρός και ανερχόμενος τραγουδιστής, σε ηλικία 8 ετών πήγα να της πω τα κάλαντα. Με υποδέχθηκε με χαρά, με άκουσε να τραγουδάω τα κάλαντα με κλασικά ποσταρισμένη παιδική φωνή και στο τέλος μου έδωσε ένα δίφραγκο. Κοίταζα με απορία μία εκείνη και μία την παλάμη μου με το δίφραγκο και η απάντησή της ήταν: «Από μένα θα έχεις πάντα φαγητό και μία στέγη πάνω από το κεφάλι σου. Όλα τα υπόλοιπα θα τα κάνεις μόνο σου». Αυτή ήταν η θεία Ρένα.