Απίθανο περιστατικό σε γύρισμα! «Πετάχτηκε το δόντι του κι έκανε γκελάκια στο πάτωμα! Μια λίμνη αίματος στα πόδια μου»

Νίκος Δαφνής

Γνωστός Έλληνας ηθοποιός αποκαλύπτει…

Στην Espresso και την Τεριάννα Παππά έδωσε συνέντευξη ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Δαφνής, ο οποίος αποκάλυψε κι ένα περιστατικό που συνέβη πριν από πολλά χρόνια σε γύρισμα στην ΕΡΤ.

Πείτε μου κάποια περιστατικά που έγιναν πίσω από τις κάμερες και θα θυμάστε πάντα…

Θα σταθώ σε ένα περιστατικό. Ήταν ένα Σάββατο του 1981. Τη Δευτέρα άρχιζε η μεγάλη απεργία των ηθοποιών στην ΕΡΤ. Γυρίζαμε την «Τρίτη Λέξη» για το θέατρο της Δευτέρας. Είχα τον βασικό ρόλο και πρότεινα να «σαμποτάρουμε» το γύρισμα. Οι συνάδελφοι αρνήθηκαν. Έτσι, κατά τις 5 το απόγευμα άρχισε το γύρισμα της τελευταίας, πολύ μεγάλης, σκηνής. Ήμασταν καμιά τριανταριά στο μεγάλο πλατό. Έπρεπε να τελειώσουμε σε δέκα λεπτά, γιατί μετά άρχιζαν οι απογευματινές στα θέατρα όπου παίζαμε και έπρεπε να φύγουμε.

Περίπτωση λάθους δεν υπήρχε. Πάνω στον τελευταίο διάλογο που είχα με τον «κακό» του έργου βλέπω να πετιέται το μπροστινό δόντι του και να αρχίζει να κάνει γκελάκια στο πάτωμα με έναν φοβερό ήχο. Ο συνάδελφος γύρισε πλάτη. Κι εγώ έπρεπε να πω μια σελίδα μονόλογο, γιατί, αν σταματούσα, όλοι θα θεωρούσαν ότι το έκανα επίτηδες. Όταν τελείωσα, μια μικρή λίμνη αίματος είχε σχηματιστεί στο πάτωμα γύρω από τα πόδια μου. Έτσι, η ΕΡΤ είχε άλλη μια εβδομάδα πρόγραμμα.

Νίκος Δαφνής

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα από την τηλεόραση και όχι μόνο!