Αντριάνα Παρασκευοπούλου: Η αγάπη της για τις καταδύσεις και το όνειρό της

Αντριάνα Παρασκευοπούλου

«Το κυρίαρχο συναίσθημα όταν καταδύεσαι είναι η ελευθερία», είπε η Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Η Αντριάνα Παρασκευοπούλου ξεδιπλώνει στη Real και την Πολυξένη Καραμίχα την αγάπη της για τις καταδύσεις και αποκαλύπτει το όνειρό της να βουτήξει στο ναυάγιο του Βρετανικού.

«Ξεκίνησα τις καταδύσεις πριν από λίγα καλοκαίρια, όταν μια μέρα αποφάσισα να κάνω μια λίστα με extreme sports, τα οποία θα ήθελα να τολμήσω. Ανάμεσα, λοιπόν, στο αλεξίπτωτο πλαγιάς και την ελεύθερη πτώση, έγραψα την κατάδυση, γιατί μέχρι τότε πίστευα ότι θα ήταν δύσκολο, θα ήθελε τόλμη και αποφασιστικότητα. Με την πρώτη βουτιά κατάλαβα ότι αυτό που ήθελε η κατάδυση ήταν απλά να αφεθείς στη μαγεία του βυθού, στη δύναμη της εμπειρίας και να απολαύσεις τη χαρά που σου δίνει η εξερεύνηση. Ελευθερία! Είναι το κυρίαρχο συναίσθημα όταν καταδύεσαι», είπε αρχικά η Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Ένα από τα πιο τρελά όνειρα της Αντριάνας Παρασκευοπούλου είναι να βουτήξει στο ναυάγιο του Βρετανικού: «Το αδελφό πλοίο του Τιτανικού, που βυθίστηκε το 1916 στη Τζια, θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά ναυάγια όλων των εποχών. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάδυση, στα 120 μέτρα, ακόμη και για τους εκπαιδευμένους δύτες. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχουν καταδυθεί στον Βρετανικό περισσότεροι από 60 δύτες».