Αντριάνα Παρασκευοπούλου – «Δεν αξίζει στους ανθρώπους της ΕΡΤ να μετατρέπονται σε σάκο του μποξ»

Αντριάννα Παρασκευοπούλου

"Είναι εύκολος στόχος η ΕΡΤ"

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Αντριάνα Παρασκευοπούλου που δεν συνηθίζει, είναι η αλήθεια, να μιλάει. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ έδωσε απαντήσεις για τις συχνές κριτικές που δέχεται η Δημόσια Τηλεόραση ενώ εξήγησε σε τι διαφέρει το δελτίο που παρουσιάζει από τα υπόλοιπα.

Ανά τα χρόνια πιστεύω ότι πολλές φορές έχετε ακούσει την κριτική περί διαβλητής ενημέρωσης στην ΕΡΤ, θεωρώντας τόσο μέρος του κοινού όσο και των δημοσιογράφων και ακόμη και των πολιτικών ότι αποτελεί φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης. Είναι άδικη η παραπάνω άποψη;

Αλίμονο στις κυβερνήσεις που μπορεί να περάσει από το μυαλό τους ότι θα ωφεληθούν, εάν χρησιμοποιήσουν την ΕΡΤ ως προπαγανδιστικό μηχανισμό. Δεν θα κερδίσουν τίποτα. Σε ό,τι αφορά στη δική μας πλευρά, δηλαδή των εργαζομένων στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, έγιναν, γίνονται και θα γίνονται λάθη. Ας μη ψάχνουν όμως σενάρια συνομωσίας πίσω από αυτά. Η κριτική καλοδεχούμενη, οι επιθέσεις πρέπει να αποκρούονται. Δεν αξίζει ούτε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ούτε στους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν να μετατρέπονται σε σάκο του μποξ.

Για ποιο λόγο τελικά πιστεύετε ότι η ΕΡΤ βρίσκεται πάντοτε στο στόχαστρο τόσο των πολιτικών όσο και των δημοσιογράφων;

Επειδή είναι εύκολος στόχος.

Έρχομαι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ποια θα λέγατε ότι είναι η διαφοροποίηση του αντιστοίχως με τα υπόλοιπα δελτία των ιδιωτικών καναλιών;

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ οφείλει να μην επενδύει στον εντυπωσιασμό, ούτε στην δραματοποίηση των γεγονότων. Οφείλει να παρουσιάζει όλες τις πτυχές μια είδησης. Να έχει ανοιχτούς ορίζοντες στα μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο, ιδιαίτερα στην εποχή μας, επηρεάζουν τη ζωή μας περισσότερο από ποτέ. Να είναι ανοιχτές οι κεραίες της στην κοινωνία, εκφράζοντας τις ανησυχίες, τις αγωνίες, τα «πιστεύω» και τα «θέλω» της. Να τηρεί τους κανόνες της πολιτικής πολυφωνίας και να μην παρασύρεται στην παρουσίαση του ανθρώπινου πόνου.