Αντρέας Γεωργίου: «Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης! Ήταν ζημιά για εμάς όλο αυτό»

Αντρέας Γεωργίου

«Αυτή η ιστορία μας δημιούργησε οφειλές προς το κράτος».

Στο περιοδικό “TV Έθνος” και τον Αλέξη Μίχα έδωσε συνέντευξη ο Αντρέας Γεωργίου, ο οποίος μίλησε για τις διαπραγματεύσεις του γενικά με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ όπως αποκάλυψε έχει κινηθεί νομικά με τον Κούλλη Νικολάου κατά καναλιού της Κύπρου.

Είσαι πράγματι πολύ σκληρός διαπραγματευτής όσον αφορά στις συμφωνίες που κλείνεις με τους τηλεοπτικούς σταθμούς;

Αυτό ακούγεται για μένα; Είμαι σκληρός όσον αφορά στη διαπραγμάτευση των μισθών και των συνθηκών εργασίας των συνεργατών μου. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα βγει ο μήνας και δεν θα μπορώ να πληρώσω τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι. Το έχω περάσει στο παρελθόν και από τα λάθη, όπως και από τις παγίδες στις οποίες πέφτουμε, μαθαίνουμε… Δεν είμαι σκληρός για τον εαυτό μου. Θέλω όμως αυτά που συμφωνούνται να τηρούνται.

Προφανώς αναφέρεσαι σε τηλεοπτικό σταθμό της Κύπρου, με τον οποίο έχεις δηλώσει μάλιστα πως δεν θα συνεργαστείς ποτέ ξανά…

Ναι. Μέχρι και σήμερα μας χρωστούν λεφτά. Φέτος, δυστυχώς, το ίδιο συνέβη σε συνάδελφο παραγωγό και στεναχωριέμαι πολύ γι’ αυτό.

Σκέφτηκες να κινηθείς νομικά;

Όλη αυτή η διαδικασία είναι πολύ ψυχοφθόρα. Αρχικά επιλέξαμε με τον Κούλλη την οδό της ανθρώπινης προσέγγισης. Δεν σου κρύβω, όμως, ότι πλέον η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Αυτή η ιστορία μας δημιούργησε οφειλές προς το κράτος. Γιατί όταν πήραμε κάποια λίγα χρήματα από αυτά που είχαμε συμφωνήσει, τα δώσαμε στους συνεργάτες μας. Αφήσαμε πίσω κάποιες οφειλές και ακόμη δεν έχουμε τελειώσει, όμως είμαστε σε καλό δρόμο. Ήταν ζημιά για εμάς όλο αυτό.