Αντώνης Βλοντάκης: Η απάντησή του στον Γιάννη Σαββιδάκη

Αντώνης Βλοντάκης

"Είμαι πολύ αυστηρός κριτής του εαυτού μου και θεωρώ ότι στα πρώτα 20 επεισόδια στη "Γυναίκα χωρίς όνομα" ήμουν απαράδεκτος".

Ο διακεκριμένος πολίστας, Αντώνης Βλοντάκης, που αυτή την περίοδο βλέπουμε στο «Γυναίκα χωρίς όνομα» του ΑΝΤ1 αποκαλύπτει τους ενδοιασμούς που είχε όταν του πρότειναν να παίξει σε καθημερινή σειρά, ομολογεί ότι στα πρώτα επεισόδια δεν του άρεσε καθόλου αυτό που έβλεπε στην τηλεόραση και απαντά στο σχόλιο του Γιάννη Σαββιδάκη, με συνέντευξη που δίνει στο page2 της εφημερίδας Νέα Σελίδα και τον Γιάννη Πουλόπουλο.

Πώς αντέδρασες όταν επικοινώνησαν από την παραγωγή του σίριαλ «Γυναίκα χωρίς όνομα» και σου πρότειναν να παίξεις στη νέα καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1;

Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να τους ρωτήσω: «Εγώ σε καθημερινή σειρά; Είστε σίγουροι;» (γελάει). Η αλήθεια είναι ότι κουβαλάω μια τρέλα που με δυσκολεύει να λέω όχι σε προκλήσεις. Οπότε, τους απάντησα: «Αφού το πιστεύετε εσείς, θα προσπαθήσω να το κάνω».

Φαντάζομαι ότι στα πρώτα γυρίσματα θα είχες τρομερό άγχος.

Επειδή στα καθημερινά σίριαλ υπάρχει ένας αριθμός σκηνών που πρέπει οπωσδήποτε να βγει την ημέρα, το μόνιμο άγχος μου είναι να μην κάνω κάποιο λάθος και καθυστερήσω το γύρισμα. Αυτό ομολογώ ότι το έχω ακόμη και τώρα. Αλλά στα πρώτα γυρίσματα, δεν είχα απλώς άγχος. Με είχε πιάσει πανικός, τρέμουλο κανονικό. Εντάξει, είχα παίξει και στις «Τρίχες», αλλά εκεί είχα περιθώριο, αν δεν τα έλεγα καλά σε μια σκηνή, να την ξαναπάμε. Στο καθημερινό δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα. Οταν όμως αναλαμβάνω μια υποχρέωση, θέλω να τη φέρω σε πέρας και είμαι τυπικός και σωστός. Είμαι πάντα διαβασμένος και είμαι, απ’ ό,τι μου λένε, και καλός μαθητής. Οταν μου λένε κάτι, δεν χρειάζεται να μου το πουν δεύτερη φορά.

Ηταν εύκολο να αποστηθίσεις τα λόγια σου;

Στην αρχή ζορίστηκα πάρα πολύ. Δεν μπορούσα να μάθω ούτε ατάκα. Ευτυχώς, με βοήθησε πολύ και η γυναίκα μου, που είχε να διαβάσει τα παιδιά κι εμένα. Ο ένας είχε Ιστορία, η άλλη μαθηματικά κι εγώ τη «Γυναίκα χωρίς όνομα» (γελάει).

Πώς σου φάνηκε ο εαυτός σου όταν τον είδες στα πρώτα επεισόδια της σειράς;

Επειδή δεν είμαι ηθοποιός και δεν έχω κάνει σπουδές υποκριτικής, προσπαθώ, όταν μελετώ τον ρόλο μου, να αντιδρώ όπως θα αντιδρούσα αν μου συνέβαιναν τα ίδια πράγματα στην κανονική μου ζωή. Είμαι πολύ αυστηρός κριτής του εαυτού μου και θεωρώ ότι στα πρώτα 20 επεισόδια ήμουν απαράδεκτος. Οταν έπαιζα πόλο, συνηθίζαμε να βλέπουμε μετά τον αγώνα στο βίντεο για να εντοπίζουμε τα λάθη μας. Το ίδιο έκανα και με τη σειρά. Τον πρώτο μήνα λοιπόν ήμουν, όχι απλά μέτριος αλλά κακός. Μετά πήρα λίγο το κολάι, άρχισα να πατάω πιο γερά στα πόδια μου και απ’ ό,τι μου λένε είμαι αξιοπρεπής.

Στο παρελθόν, σου είχαν προτείνει να είσαι στο πάνελ της εκπομπής της Φαίης Σκορδά, αλλά δεν το έκανες. Γιατί;

Εχει σημασία κάθε πρόταση που σου γίνεται σε τι φάση σε πετυχαίνει. Δεν συνεργάστηκα τότε με τη Φαίη, αλλά δεν αποκλείω να το κάνω στο μέλλον.

Ξέρω επίσης ότι σου πρότειναν να λάβεις μέρος στο «Survivor», αλλά κι αυτό το απέρριψες.

Δεν θα μπορούσα, έχοντας τρία παιδιά, να πάω στην άλλη άκρη του κόσμου. Αν ήμουν μόνος μου, πιθανότατα να το σκεφτόμουν αλλιώς, αλλά δεν θα μπορούσα να αφήσω τα παιδιά μου για τόσο μεγάλο διάστημα. Αλλά υπάρχει και άλλο πρόβλημα. Οταν πεινάω, αλλάζω και μπορεί να σκοτώσω άνθρωπο (γελάει).

Ο Γιάννης Σαββιδάκης, μιλώντας για την τηλεόραση, είπε: «Εδώ έπαιξε ο Βλοντάκης σε σίριαλ, γιατί να μην παίξει ο Ντάνος;». Πώς το σχολιάζεις;

Εχει δίκιο. Δεν είναι το πιο σύνηθες ένας αθλητής του πόλο να παίζει σε σίριαλ ή να συμμετέχει σε εκπομπές. Αλλά, όταν γεννιέσαι, δεν είσαι ικανός να κάνεις μόνο ένα πράγμα στη ζωή σου. Δηλαδή, στα 33 μου, που σταμάτησα το πόλο, θα έπρεπε να πάψω να εργάζομαι; Από εκεί και πέρα, όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Δοκιμάζω να παίξω στο θέατρο και στην τηλεόραση και, αν με αντέξει το σχοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα.