Αντώνης Τσαπατάκης: «Θέλω να με αντικρίσουν οι δικοί μου να χορεύω πεντοζάλη»

Αντώνης Τσαπατάκης

"Η μέθοδος των βλαστοκυττάρων μέρα με την μέρα εξελίσσεται. Είναι μία ιδιαίτερα δαπανηρή διαδικασία που..."

Ο Αντώνης Τσαπατάκης στέκεται όρθιος στα πόδια του ύστερα από πολλά χρόνια. Ο διάσημος παραολυμπιονίκης σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στο Down Town και τη Νάνσυ Φαφούτη…

Αντώνη, η υποβρύχια φωτογράφισή σου έγινε viral. Πολλοί είπαν ότι έγινε με photoshop. Δεν είναι έτσι. Κατεβήκαμε στον βυθό με μπουκάλες οξυγόνου και βάλαμε βαρίδια στα πόδια μου για να μην έχουμε το πρόβλημα της άνωσης. Πετύχαμε αυτή τη λήψη που σκοπό είχε να περάσει το μήνυμα ότι όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να το θέλουμε.

[dfp_ads id=236982]

Σε ξάφνιασε αυτή η εικόνα του εαυτού σου; Έχω να δω πολλά χρόνια τον εαυτό μου όρθιο. Δεν έχω πολλές τέτοιες φωτογραφίες γιατί πριν μια δεκαετία υπήρχε άλλη τεχνολογία. Αυτή η φωτογραφία με κάνει να αναπολώ και παράλληλα να πεισμώνω ώστε να καταφέρω αυτά που θέλω. Κυρίως να περπατήσω ξανά.

Στις συνεντεύξεις σου συνηθίζεις να λες «όταν θα περπατήσω». Το «αν» δεν υπάρχει. Όλα αυτά τα χρόνια, από την πρώτη μέρα που συνέβη αυτό ευελπιστούσαμε στην εξέλιξη της ιατρικής. Η μέθοδος των βλαστοκυττάρων μέρα με την μέρα εξελίσσεται. Είναι μία ιδιαίτερα δαπανηρή διαδικασία που κάποια στιγμή θα φύγει από το πειραματικό στάδιο. Τότε και χρήματα να μην έχω, οι φίλοι και ο κόσμος που με αγαπάει θα με βοηθήσουν να πραγματοποιήσω τον τελικό μου στόχο.

Τι ποσό απαιτείται; Δυστυχώς, το νούμερο είναι εξαψήφιο. Πρέπει να νοσηλευτείς σε ιδιωτικό νοσοκομείο, απαιτείται μετάβαση στο εξωτερικό, εξοπλισμός κ.α. Πάντως, είναι ένα λάθος που έκανα εγώ και δεν θέλω να στερήσω τίποτα από τον αδερφό μου ή από την οικογένειά μου που απέκτησε τα πάντα με τόσους κόπους. Όταν χρειαστεί θα βρω τη λύση μόνος μου και θεωρώ ότι όλοι θα είναι δίπλα μου εκείνη τη στιγμή και ότι τα χρήματα θα βρεθούν μέσα σε μία μέρα.

Αντώνης Τσαπατάκης

Σε πόσο καιρό εκτιμάς ότι θα γίνει αυτό; Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Σίγουρα όσο μεγαλώνω θα είναι και πιο δύσκολο. Τώρα βρίσκομαι στο ζενίθ μου. Όσο πιο κοντά συμβεί τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει.

Έχεις σκεφτεί τι θα πρωτοκάνεις όταν περπατήσεις; Έχω πει πολλές φορές πως το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να με αντικρίσουν οι δικοί μου να χορεύω πεντοζάλη, έναν χορό που έχει σχέση με τις επαναστάσεις του κρητικού λαού αλλά και την απελευθέρωσή του. Για μένα, αυτός ο χορός δεν θα είναι η απελευθέρωση αλλά η κατάκτηση ενός ακόμα στόχου.