Αντώνης Λουδάρος: «Πήγα για ψυχοθεραπεία, ένιωσα ότι θέλω μια βοήθεια»

Αντώνης Λουδάρος

"Είναι επώδυνο βέβαια, δεν μιλάς απλά και ξελαφρώνεις, ανακαλύπτεις πράγματα για σένα" ομολογεί ο Αντώνης Λουδάρος.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Αντώνης Λουδάρος στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μέσα σε όλα, δε, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στην βοήθεια που εισέπραξε στο παρελθόν από την διαδικασία της ψυχοθεραπείας αλλά και στα όνειρα που έχει για το μέλλον.

Χρειάστηκε ποτέ να κάνετε ψυχοθεραπεία;

Όταν χρειάστηκε, πήγα για ψυχοθεραπεία. Ένιωσα ότι θέλω μια βοήθεια. Η ψυχοθεραπεία είναι κάτι που δεν τελειώνει, αλλά έκανα για κάποια χρόνια. Με χαρά θα ήθελα να ξαναπάω. Είναι επώδυνο βέβαια, δεν μιλάς απλά και ξελαφρώνεις. Μετά ανακαλύπτεις πράγματα για σένα, για τον εαυτό σου, γιατί συμπεριφέρεσαι έτσι και γιατί προκαλείς στη ζωή σου πράγματα που μπορεί να μην σου αρέσουν. Μαθαίνεις να διαβάζεις πάντως λίγο καλύτερα τον εαυτό σου. Ας πούμε το πρώτο πράγμα που προτείνω στα παιδιά που διδάσκω στη σχολή, είναι αν δεν έχουν ξεκινήσει ψυχοθεραπεία, να ξεκινήσουν. Σε βοηθάει και στη δουλειά να διαβάζεις λίγο σε βάθος έναν ρόλο.

Έχετε κάποιο όνειρο;

Αυτό που νιώθω ότι μου λείπει είναι να προσφέρω στον εαυτό μου τοπία και ταξίδια. Να δω και άλλους ωραίους τόπους. Δεν το σκέφτομαι όμως να το κάνω μόνος μου, αλλά με μοίρασμα.

Πηγή εικόνας: NDP Photo