Αντώνης Λουδάρος: «Με το κίνημα της διαφορετικότητας έσπασαν τα ταμπού»

Αντώνης Λουδάρος

"Στον δυτικό κόσμο ζούμε και όλα είναι μάρκετινγκ. Υπάρχει μια κατευθυντήρια γραμμή" εξηγεί ο Αντώνης Λουδάρος.

Ο Αντώνης Λουδάρος παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Enjoy και την δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου. Μεταξύ άλλων, δε, ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε έξω από τα δόντια για την δικτατορία της τέλειας εικόνας και τον ρόλο που έχουν παίξει σε αυτήν τα social media και τα ριάλιτι τηλεοπτικά προγράμματα.

Γιατί ζούμε τη δικτατορία της τέλειας εικόνας;

Για να πουλάει η βιομηχανία της ομορφιάς κρέμες, μπότοξ, περιοδικά μόδας, όργανα γυμναστικής. Στον δυτικό κόσμο ζούμε και όλα είναι μάρκετινγκ. Υπάρχει μια κατευθυντήρια γραμμή. Σου λέει, αυτό είναι το αποδεκτό, αυτό είναι το όμορφο όσον αφορά τα κιλά, τη γράμμωση, τη νεότητα. Όποιος παρεκκλίνει από το πρότυπο δυσκολεύεται στις ερωτικές σχέσεις, ακόμα και στην εύρεση εργασίας. Μιλάμε για ρατσισμό.

Πλέον με το κίνημα της διαφορετικότητας, ακόμα και για τα κιλά, κάποιοι απελευθερώθηκαν, απενοχοποιήθηκαν, έσπασαν τα ταμπού που μετράνε τους ανθρώπους όχι ως προσωπικότητες με χαρίσματα, ταλέντα, συναισθήματα, αλλά ως θερμίδες. Πλέον βλέπω αγόρια να κρατάνε το χέρι μιας κοπέλας με περιττά κιλά και να είναι τιμή τους και καμάρι τους οι καμπύλες της. Παλιά, αν η κοπέλα δεν ήταν δίμετρη, ξανθιά και αδύνατη, δεν είχε τύχει. Και αν ρωτήσεις τους άνδρες θα σου πουν ότι σε όλους αρέσουν τα μεσογειακά σώματα. Χαίρομαι πολύ λοιπόν μέσα και από τα ριάλιδι μόδας έσπασαν πολλά ταμπού για την εμφάνιση και για τους ανθρώπους με περιττά κιλά υπάρχει επίσης ζωή.