Αντώνης Ξένος: «Τη ζωή μας την ίδια φτιάξαμε με την Ελένη από το τίποτα»

Αντώνης Ξένος

"Δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση για να παίξω στην τηλεόραση, μπορεί να με έχουν ξεχάσει" εξομολογείται ο Αντώνης Ξένος.

Με αφορμή τη νέα παράσταση στην οποία και πρωταγωνιστεί μαζί με τη σύζυγο του, Ελένη Γερασιμίδου, ο Αντώνης Ξένος μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού. Μεταξύ άλλων, δε, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν καθώς και στην τηλεοπτική του απουσία.

Είστε μαθημένος στις οικονομίες δυσκολίες. Εσείς και η κυρία Γερασιμίδου τα φτιάξατε όλα από το τίποτα..

Τη ζωή μας την ίδια φτιάξαμε έτσι, από το τίποτα. Τα πρώτα μας έπιπλα ήταν από τα σκουπίδια. Τα μάζευα εγώ ο ίδιος, τα ανασκεύαζα και έτσι φτιάξαμε το σπίτι μας. Ούτε αγοράσαμε, ούτε δώρα με έκαναν, όλα τα φτιάξαμε μόνοι μας.

Μπορεί ένας ηθοποιούς να επιβιώσει αποκλειστικά από αυτό το επάγγελμα;

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, όχι, δεν μπορεί. Πρέπει να είναι πάρα πολύ τυχερός. Βλέπω τα νέα παιδιά κάνουν και δύο και τρεις δουλειές για να επιβιώσουν. Γι’ αυτό λέω ότι η πολιτεία στέκεται σε ορισμένους. Και μάλιστα στέκεται γενναία, όχι με ψίχουλα. Οι υπόλοιποι ζούμε στο περιθώριο.

Νιώθετε ότι έχετε καταφέρει όλα όσα θα θέλατε στον χώρο;

Όχι, βέβαια. Δεν νιώθω ότι έχω καταφέρει όσα θα ήθελα στο χώρο της υποκριτικής. Συνεχώς μαθαίνω και ανακαλύπτω ότι έχω κενά και έρχεται ένας νέος άνθρωπος και σου μαθαίνει νέα πράγματα, τεχνικές και σκέψεις. Εκεί λες πόσα δεν ξέρω.

Θα θέλατε να επιστρέψετε τηλεοπτικά;

Θέλω πολύ να επιστρέψω τηλεοπτικά, αλλά αυτό από ό,τι φαίνεται μπορεί να είναι και αδύνατο για κάποιους, καθώς οι παραγωγές έχουν περάσει σε νέα χέρια και δεν μας σκέφτονται. Και η τηλεόραση είναι κομμάτι της δουλειάς μου, όπως και ο κινηματογράφος.

Σας έχει γίνει κάποια πρόταση πρόσφατα;

Όχι, δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση για να παίξω στην τηλεόραση πρόσφατα. Μπορεί να με έχουν ξεχάσει. Το ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί.