Αντώνης Ξένος: «Πώς να ξαναγίνει το Εμείς κι Εμείς; Λείπει η Νατάσα»

Αντώνης Ξένος

«Επίσης δεν ξέρω αν είναι χρήσιμο και γόνιμο να μπούμε σε μια τέτοια περιπέτεια αναβίωσης αυτής της σειράς», λέει ο Αντώνης Ξένος.

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού έδωσε ο Αντώνης Ξένος. Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε για την τηλεοπτική επιτυχία “Εμείς κι εμείς”, αλλά και για τα ριάλιτι, τα οποία, όπως τόνισε, είναι για γέλια.

«Εμείς κι εμείς», μια σειρά που έχει αγαπηθεί παρά πολύ. Θα θέλατε να ξανά γυριστεί με νέα επεισόδια;

Πώς να γίνει αυτό; Καταρχήν λείπει η Νατάσα… Επίσης δεν ξέρω αν είναι χρήσιμο και γόνιμο να μπούμε σε μια τέτοια περιπέτεια αναβίωσης αυτής της σειράς. Νομίζω πως όχι. Όταν κάνεις κάτι που έχει αφήσει ιστορία, δεν θα βγει το ίδιο καλό αποτέλεσμα.

Έχουμε αρκετά χρόνια να σας δούμε τηλεοπτικά. Είναι επιλογή σας;

Νομίζω ότι απλά δεν έτυχε. Δεν είναι ότι το επιδιώκω κιόλας, γιατί πραγματικά έχω πολύ φόρτο εργασίας με το θέατρο. Η φροντίδα σε αυτό είναι σχεδόν εικοσιτετράωρη. Δεν μου ζητήθηκε εδώ και χρόνια να κάνω κάτι τηλεοπτικά. Θα το ήθελα ωστόσο.

Για τα ριάλιτι ποια είναι η γνώμη σας;

Η χειρότερη! Ούτε καν κωμωδία δεν είναι, δεν γελάς. Υπάρχουν τόσα πολλά για να έχουν τον κόσμο σε πολύ χαμηλό επίπεδο σκέψεων.

Ποια είναι η άποψη σας για τη συμμετοχή πολλών σελέμπριτις σε σειρές και παραστάσεις, οι οποίοι δεν είναι ηθοποιοί; Θα έπρεπε να υπάρχει η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος;

Είμαι υπέρμαχος στο να επανέλθει η άδεια ασκήσεως του ηθοποιού. Δηλαδή όπως ένα γιατρός έχει την άδειά του, έτσι θα πρέπει να συμβαίνει και στο επάγγελμά μας. Μέσα από μια σύγχρονη ματιά, ο ηθοποιός θα πρέπει να εκπαιδευτεί, να μορφωθεί πληρέστερα, να αποκτήσει οντότητα και φυσικά να έχει και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Είμαι υπέρ του να γίνει ένα πανεπιστήμιο, μια ακαδημία αλλά ένας σελέμπριτι από το να περιφέρει το όμορφο κορμί του, τι άλλο μπορεί να κάνει;