Αντώνης Αντωνίου: «Δεν νιώθω χορτασμένος από την καριέρα μου»

Αντώνης Αντωνίου

"Ασχολούμαι με τη σκηνοθεσία στο θέατρο μου, διότι θέλω να ελέγχω όλα τα πράγματα, από την αρχή μέχρι το τέλος" δηλώνει ο Αντώνης Αντωνίου.

Με αφορμή την τηλεοπτική και θεατρική του παρουσία αυτή τη σεζόν, ο Αντώνης Αντωνίου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό My Tv και τη δημοσιογράφο Μαίρη Καράμπελα. Ανάμεσα σε άλλα, ο αγαπημένος καλλιτέχνης αναφέρθηκε στην μακρόχρονη καλλιτεχνική του διαδρομή εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους και επιλέγει να σκηνοθετεί συνήθως τις παραστάσεις στη Θεατρική Σκηνή του.

Έχετε κάνει αξιοσημείωτες δουλειές σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο. Νιώθετε χορτασμένος από την καριέρα σας.

Όχι, δεν νιώθω χορτασμένος από την καριέρα μου. Ποτέ ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να πει ότι νιώθει ολοκληρωμένος. Η τέχνη είναι ελκυστική όταν έχει ποιότητα, νιώθεις σαν να την πρωτογνωρίζεις και να την απολαμβάνεις για πρώτη φορά. Οπότε δεν την χορταίνεις ποτέ.

Εκτός από την υποκριτική, ασχολείστε στο θέατρο και με την σκηνοθεσία. Τι σας προσφέρει αυτή η ιδιότητα;

Ασχολούμαι με τη σκηνοθεσία στο θέατρο μου, διότι θέλω να ελέγχω όλα τα πράγματα, από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν μπορώ να πάρω έναν σκηνοθέτη, ο οποίος έχει τις δικές του ιδέες, με τις οποίες πιθανόν να μη συμφωνώ. Οπότε ο πλήρης έλεγχος της δουλειάς μου είναι απαραίτητο να υπάρχει. Διαλέγω το έργο, τους συνεργάτες και κάνω και τη σκηνοθεσία. Προσπαθώ να προσφέρω κάτι στον κόσμο και στον εαυτό μου. Νιώθω το βάρος της ευθύνης προς τον θεατή και θέλω το αποτέλεσμα να είναι πάντα άρτιο.