Αντίνοος Αλμπάνης: «Έχω γίνει μάρτυρας κακοποιητικών συμπεριφορών»

Αντίνοος Αλμπάνης

Ο Αντίνοος Αλμπάνης μίλησε στη Σπυριδούλα Τριάντου και το Secret των Παραπολιτικών για τη νέα σειρά του Mega «Maestro«, στην οποία συμμετέχει, την είδηση της μετάδοσής της από το Netflix αλλά και τις κακοποητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάματος στις οποίες έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας.

Οι σκηνές βίας στο Maestro είναι εξαιρετικά σκληρές και αναστάτωσαν το κοινό στο Twitter. Έχει βιώσει ο ίδιος παρόμοιες καταστάσεις; Ο Αντίνοος Αλμπάνης απαντά: «Φυσικά, και οι περισσότεροι θεατές ταυτίζονται με κάτι που παρακολουθούν είτε ως θύτες είτε ως θύματα είτε ως απλοί παρατηρητές. Εγώ με την επαγγελματική μου ιδιότητα έχω γίνει μάρτυρας κακοποιητικών συμπεριφορών, έχω δει ανθρώπους που ήταν παραβατικοί», ενώ προσθέτει: «Το θέμα είναι να πάρουμε κάτι από αυτό και να μη μείνουμε απλοί παρατηρητές αυτής της κατάστασης, γιατί η μυθοπλασία, πέρα από τον διασκεδαστικό της ρόλο, έχει και βαθιά ψυχαγωγικό ρόλο και ανοίγει παράθυρα, που μας βοηθούν να εξελιχθούμε και να πάμε παρακάτω».

Ο ηθοποιός, σε ερώτηση για το πώς αντιδρά ο ίδιος σε μία κοινωνία «τεράτων», επισημαίνει: «Πιο πολύ με τρομάζει το γεγονός πως έχουν συμβεί εγκλήματα στο παρελθόν και δεν τα έχουμε μάθει ποτέ. Πόσες κατεστραμμένες ψυχές, πόσα παιδιά κακοποιήθηκαν και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ οι κακοποιητές τους; Αυτό με ανησυχεί περισσότερο». Όσον αφορά τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, δηλώνει πως «ήταν νομοτελειακό. Όσο δεν υπάρχει ένα φρένο στη διάθεση για κακοποίηση, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα νομίζουν πως μπορούν να λειτουργούν ασύδοτα. Στην ασυδοσία θα υπάρξουν και άνθρωποι που θα βρουν το θάρρος να μιλήσουν, οπότε ήταν θέμα χρόνου να γίνει αυτό».

Αντίνοος Αλμπάνης

Για το γεγονός πως η πλατφόρμα Netflix αγόρασε τα παγκόσμια δικαιώματα του «Maestro» και την επικείμενη πρεμιέρα του εκεί στις 19 Δεκεμβρίου ο Αντίνοος Αλμπάνης σχολιάζει: «Είναι κάτι που το γνωρίζαμε ως πιθανότητα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ ευτυχισμένοι. Είναι η πιο ουσιαστική δουλειά του Χριστόφορου και σε επίπεδο σεναρίου και σε επίπεδο δομής, γιατί είναι στην πιο ώριμή του φάση και καταπιάνεται με τόσο διακριτικό τρόπο και με τόση φροντίδα με ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία σήμερα, που μόνο αξιοθαύμαστο είναι».

Τέλος, ο ηθοποιός κάνει μία αναφορά και στον ρόλο που ενσαρκώνει στη σειρά, αυτόν του γιατρού Μιχάλη. «Έχω κι εγώ την ηρεμία του, όμως δεν είμαι τόσο δωρικός και λακωνικός. Είμαι πιο εξωστρεφής. Ο Μιχάλης είναι βασανισμένος άνθρωπος σωματικά και ψυχικά και έχει και έναν ανεκπλήρωτο έρωτα με τη Σοφία, που τον βασανίζει πολύ, και θα δούμε πώς διαμορφώνεται αυτή η σχέση στο μέλλον. Ποιο είναι το παρελθόν αυτής της σχέσης και πώς θα εξελιχθεί» τονίζει χαρακτηριστικά.