Αντιδρά ο Δημήτρης Καταλειφός: «Όλα σήμερα είναι για πούλημα, αυτό δεν είναι τέχνη»

Δημήτρης Καταλειφός

"Η Τέχνη δεν είναι συνταγή τηλεθέασης" δηλώνει ο Δημήτρης Καταλειφός.

Για πρώτη φορά με πρωταγωνιστικό ρόλο στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου θα βρεθεί ο Δημήτρης Καταλειφός με την τραγωδία του Σοφοκλή, «Οιδύπους επί Κολωνώ». Με αυτή την αφορμή, ο σημαντικός εργάτης του θεάτρου παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετo Secret των Παραπολιτικών και την δημοσιογράφο Μαριάνθη Κουνιά.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Καταλειφός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όταν η αξία της ζωής έχει γίνει μόνο η επιβίωση, δυστυχώς, δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που για να ζήσει θα κάνει και πράγματα που δεν αξίζουν, αλλά προβάλλονται σαν αριστουργήματα. Σήμερα επικρατεί αυτό που πουλάει. Και μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο σημερινό ηθοποιός πρέπει να παίζει διαρκώς σε επιτυχίες. Αυτό όμως δεν είναι Τέχνη».

«Αυτό είναι προϊόντα που πουλάνε. Η Τέχνη έχει μια αγωνία, ένα ψάξιμο, μια πνευματικότητα, ένα ρίσκο. Δεν είναι συνταγή τηλεθέασης. Όλα σήμερα είναι για πούλημα».

«Δυστυχώς το επάγγελμα του ηθοποιού έχει γίνει μόνο επάγγελμα. Ενώ, κανονικά, η δουλειά του ηθοποιού είναι λειτούργημα» υπογραμμίζει, ακόμα, ο Δημήτρης Καταλειφός στη νέα του συνέντευξη.