Ανθή Σαλαγκούδη: «Δυστυχώς σε θυμάμαι πολύ καλά, η γνωριμία μας είναι κάτι που θα ήθελα να ξεχάσω»

Ανθή Σαλαγκούδη

"Ήταν ένας πολύ κακός κρίκος της αλυσίδας αλλά για κάποιον λόγο έπρεπε να υπάρξει" υπογραμμίζει η Ανθή Σαλαγκούδη.

Με αφορμή την ενημερωτική της εκπομπή στο Action 24, η Ανθή Σαλαγκούδη παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Πάνο Τσουκαρά. Μεταξύ άλλων, δε, η όμορφη παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με άνθρωπο με τον οποίο και συνεργάστηκε στη δημόσια τηλεόραση και την απόφαση να παραιτηθεί από δημοτική σύμβουλος για την ΕΡΤ.

Αν συναντούσες τώρα όλους αυτούς που σε πλήγωσαν τόσο πολύ, τι θα τους έλεγες;

Λίγα χρόνια μετά από όλο αυτό με την ΕΡΤ, με είχε πλησιάσει άνθρωπος από αυτούς που μου έκαναν στοχευμένες επιθέσεις και μου μίλησε πολύ γλυκά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. «Με θυμάσαι;» με ρώτησε και του απάντησα: «Δυστυχώς, σε θυμάμαι πολύ καλά, αλλά η γνωριμία μας είναι κάτι που θα ήθελα να ξεχάσω» και απομακρύνθηκα. Αν ο άλλος δεν έχει συνείδηση και ενσυναίσθηση σχετικά με τον πόνο που έχει προκαλέσει, τι θα μπορούσα να του πω;

Μετάνιωσες που παραιτήθηκες από δημοτική σύμβουλος για να πας στην ΕΡΤ;

Δεν θα ήθελα να είχα δεχθεί αυτόν τον πόλεμο, αλλά δεν είμαι άνθρωπος που θα μετανιώσει για πράγματα που του έχουν συμβεί και αποφάσεις που έχει πάρει. Δεν είναι αυτή η προσέγγιση μου. Όλα αυτά που έζησα με οδήγησαν εδώ που είμαι και είμαι πολύ ευχαριστημένη με τη ζωή μου σήμερα. Ήταν ένας πολύ κακός κρίκος της αλυσίδας, αλλά για κάποιον λόγο έπρεπε να υπάρξει.

Έχεις δεχθεί πρόταση να πολιτευτείς;

Δεν έχω δεχθεί επίσημη πρόταση. Σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν θα έκανα ένα τέτοιο βήμα. Προσωπικά θα με ιντρίγκαρε περισσότερο να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί έρχεσαι περισσότερο σε επαφή με τα ζητήματα του κόσμου και τα αποτελέσματα είναι πιο απτά στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Είναι πιο περιορισμένα τα πράγματα σε ότι έχει να κάνει με τα βουλευτικά καθήκοντα όταν είσαι στην κεντρική πολιτική σκηνή.